Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρές συστάσεις της Κίνας στις δυτικές πρεσβείες να σταματήσουν άμεσα την προπαγάνδα υπέρ Ουκρανίας

Αυστηρές συστάσεις της Κίνας στις δυτικές πρεσβείες να σταματήσουν άμεσα την προπαγάνδα υπέρ Ουκρανίας
Το Πεκίνο κάλεσε τις ξένες διπλωματικές αποστολές και οργανισμούς στην Κίνα να σεβαστούν τους κινεζικούς νόμους
Η Κίνα συστήνει στις ξένες αποστολές και στα γραφεία των διεθνών οργανισμών που εδρεύουν στη χώρα την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διεθνείς διπλωματικές συνθήκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin.
Σχολιάζοντας διαφημιστικές πινακίδες για την υποστήριξη της Ουκρανίας που εκτίθενται έξω από ορισμένες ξένες πρεσβείες στο Πεκίνο, ο Κινέζος διπλωμάτης είπε χαρακτηριστικά: «Η Κίνα καλεί όλες τις πρεσβείες και τα γραφεία όλων των διεθνών οργανισμών να συμμορφωθούν με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και οι δραστηριότητές τους να εναρμονιστούν με τις διεθνείς συμφωνίες».
Το σχόλιο του Wang ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση εάν οι κινεζικές αρχές είχαν συμβουλεύσει νωρίτερα τις ξένες πρεσβείες να μην χρησιμοποιούν τους εξωτερικούς τοίχους των κτιρίων τους για λόγους προπαγάνδας, συγκεκριμένα υψώνοντας την ουκρανική σημαία ή αναρτώντας αφίσες υπέρ του Κιέβου.

Να σεβαστούν το νόμο

Ο Wang προέτρεψε όλες τις ξένες διπλωματικές αποστολές και οργανισμούς στην Κίνα να σεβαστούν τους κινεζικούς νόμους.
Το πρακτορείο Kyodo ανέφερε την Τρίτη (16/5), επικαλούμενη πολλές πηγές, ότι Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τις ξένες διπλωματικές αποστολές και τους διεθνείς οργανισμούς στο Πεκίνο να μην χρησιμοποιούν τους εξωτερικούς τοίχους των κτιρίων τους για προβολή προπαγανδιστικών μηνυμάτων.
Ορισμένες πρεσβείες έχουν τοποθετήσει πινακίδες για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ανέφερε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης