Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διολίσθηση στις μετοχές των τραπεζών στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Yellen - Έρχονται και άλλες συγχωνεύσεις

Διολίσθηση στις μετοχές των τραπεζών στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Yellen - Έρχονται και άλλες συγχωνεύσεις
«Χτύπημα» Yellen στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ...
Ραγδαία υποχώρηση σημειώνουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις την Παρασκευή 19 Μαΐου της υπουργού Οικονομικών στις ΗΠΑ, Janet Yellen, πως θα «πρέπει να αναμένουμε και άλλες συγχωνεύσεις αλλά και εξαγορές».
Ειδικότερα, εν μέσω ενός μεγάλου short squeeze που «ανέβασε» τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών σχεδόν κατά 10% αυτήν την εβδομάδα -την καλύτερη εβδομάδα από τον Νοέμβριο του 2020
το CNN ανέφερε ότι, κατά τη συνάντηση της Πέμπτης με τους Διευθύνοντες Συμβούλους μεγάλων τραπεζών, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είπε ότι νέες τραπεζικές συγχωνεύσεις μπορεί να κριθούν απαραίτητο καθώς ο χρηματοπιστωτικός κλάδος συνεχίζει να περνά κρίση.
Η Yellen επανέλαβε τις παρατηρήσεις των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών, που είχαν αναφέρει ότι ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις τραπεζών στο τρέχον περιβάλλον.
Βέβαια , αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Reuters αυτή την εβδομάδα, η Yellen είπε ότι μπορεί να υπάρξουν ενοποιήσεις στον περιφερειακό και μεσαίο τραπεζικό τομέα.
«Αυτό είναι ένα περιβάλλον στο οποίο θα δούμε περισσότερες συγχωνεύσεις και, ξέρετε, αυτό είναι κάτι στο οποίο πιστεύω ότι θα είναι ανοιχτές οι ρυθμιστικές αρχές, εάν συμβεί» είπε η Yellen στο Reuters.
Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες χρεοκοπίες τραπεζών.
«Οι συγχωνεύσεις είναι αναπόφευκτες.
Η αντίδραση των προοδευτικών είναι το πλαίσιο Catch-22» είπε ο Ed Mills, αναλυτής πολιτικής της Ουάσιγκτον στο Raymond James.
Και οι περιφερειακές τράπεζες δέχτηκαν άμεσο πλήγμα...

Με μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα ονόματα πραγματικά σφυροκοπήθηκαν...

Είναι ενδιαφέρον ότι η ενημέρωση που έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών μετά από εκείνη τη συνάντηση σημείωνε ότι η Yellen αναφέρθηκε στο τραπεζικό άγχος επιβεβαιώνοντας τη «δύναμη και ευρωστία του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος», ευχαριστώντας τους τραπεζίτες για «την προσφορά τους».
Αλλά αυτή η ανάγνωση δεν ανέφερε το παραμικρό για συγχωνεύσεις τραπεζών.
Ωστόσο, πηγές λένε στο CNN ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της Yellen με τους διευθυντές τραπεζών.
Και αυτό γινόταν τη στιγμή που ο πρόεδρος της Fed Powell καθησύχαζε το κοινό ότι το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα ήταν «ισχυρό και ανθεκτικό».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης