Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σήμα» Powell για νέες αυξήσεις επιτοκίων - «Προσηλωμένη στη μάχη κατά του πληθωρισμού η Fed»

«Σήμα» Powell για νέες αυξήσεις επιτοκίων - «Προσηλωμένη στη μάχη κατά του πληθωρισμού η Fed»
Νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed;
Σχετικά Άρθρα
Ανοικτό αφήνει εμμέσως το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις επιτοκίων ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, καθώς δεσμεύθηκε εκ νέου για τη μάχη καταπολέμησης του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.
«Ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι πολύ πιο ψηλά από τον στόχο. Η αποτυχία της μείωσης του πληθωρισμού όχι μόνο θα παρατείνει τον πόνο αλλά και θα ενισχύσει το κοινωνικό κόστος. Στόχος μας είναι να τα αποφύγουμε αυτά. Τα στοιχεία υποστηρίζουν την άποψη της Επιτροπής ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέδριο της Fed στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά κανάλια.
Βέβαια, ο ανώτατος αξιωματούχος σημείωσε πως οι τωρινές «σφιχτές» πιστωτικές συνθήκες ενδέχεται να επιτρέψουν μικρότερης έντασης περαιτέρω νομισματική σύσφιξη.
Η Τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια συνολικά κατά 5% σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, μετά και την αύξηση κατά 25 μ.β. νωρίτερα αυτό το μήνα -στο εύρος 5% με 5,25%.
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) θα πραγματοποιηθεί στις 13 - 14 Ιουνίου 2023.
«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και τα επιτόκια είναι αρκετά περιοριστικά και είμαστε αντιμέτωποι με αβεβαιότητα όσον αφορά τον ετεροχρονισμένο αντίκτυπο της σύσφιξής μας και για την έκταση της πιστωτικής σύσφιξης από την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης