Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba από Πορτογαλία και Λέσχη Bilderberg: Καμία διαπραγμάτευση και διαμεσολάβηση που ενέχει απώλεια εδαφών

Kuleba από Πορτογαλία και Λέσχη Bilderberg: Καμία διαπραγμάτευση και διαμεσολάβηση που ενέχει απώλεια εδαφών
«Κανένα ειρηνευτικό σχέδιο ή πρωτοβουλία, καμιά διαμεσολάβηση δεν θα πρέπει να ενέχει μια νόμιμη ή πραγματική απώλεια ουκρανικού εδάφους», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε ειρηνευτική διαμεσολάβηση με τη Ρωσία που δεν θα απέκλειε εξ αρχής οποιαδήποτε εδαφική απώλεια για το Κίεβο ή διακοπή των μαχών, δήλωσε σήμερα από τη Λισαβόνα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba.
«Κανένα ειρηνευτικό σχέδιο ή πρωτοβουλία, καμιά διαμεσολάβηση δεν θα πρέπει να ενέχει μια νόμιμη ή πραγματική απώλεια ουκρανικού εδάφους», δήλωσε στο τέλος μιας συνάντησης με τον Πορτογάλο ομόλογό του Joao Gomes Cravinho.
«Καμιά πρωτοβουλία, καμιά διαμεσολάβηση δεν θα πρέπει να βασίζεται στον συλλογισμό ότι θα πρέπει να παγώσει η σύγκρουση και στη συνεχεία να δούμε τί συμβαίνει», πρόσθεσε ο Kuleba μιλώντας στα αγγλικά ενώπιον των δημοσιογράφων.

Zelensky με bin Salman

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συνάντησε στην Τζέντα τον πρίγκιπα διάδοχο Mohammad bin Salman και τον ευχαρίστησε που στηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας.
Από τον Μάρτιο του 2022, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο ντε φάκτο ηγέτης της μοναρχίας του Κόλπου είχε απευθύνει έκκληση να βρεθεί «πολιτική λύση» στη σύγκρουση και πρότεινε τη διαμεσολάβησή του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Οποιαδήποτε διαμεσολάβηση θα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Κίεβου.

Στη Λέσχη Bilderberg 

Ο Kuleba μετέβη στη Λισαβόνα για να συμμετάσχει στην πολύ εμπιστευτική συνάντηση της Λέσχης Bilderberg που διεξάγεται φέτος στην πορτογαλική πρωτεύουσα έως την Κυριακή.
Η Ουκρανία, η Ρωσία, το ΝΑΤΟ και οι διεθνικές απειλές είναι μεταξύ των θεμάτων των συνομιλιών αυτής της ιδιωτικής συνεδρίασης, στην οποία μετέχουν προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας περιλαμβάνονται στη λίστα των σχεδόν 130 συμμετεχόντων που παρουσίασαν οι διοργανωτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης