Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την παροχή F-16 στην Ουκρανία - Την εξοπλίζουν για να αποφύγουν... Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την παροχή F-16 στην Ουκρανία - Την εξοπλίζουν για να αποφύγουν... Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, προσπαθούν να αποφύγουν την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι στο εγγύς μέλλον θα συζητήσουν με τους συμμάχους την προμήθεια F-16 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συζητήσουν με τους συμμάχους τους επόμενους μήνες ποιες χώρες θα προμηθεύσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο βοηθός του Προέδρου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Sullivan κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Χιροσίμα, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των G-7

«Μόλις χθες, όπως γνωρίζετε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden είπε στους εταίρους της G7 ότι οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν μια κοινή προσπάθεια εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του F-16.
Σύμφωνα με την αμερικανική διοίκηση, τα F-16 δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των παραδόσεων προτεραιότητας για τη Δύση για να προετοιμάσουν την Ουκρανική αντεπίθεση.
«Αλλά τώρα που παραδώσαμε όλα όσα υποσχεθήκαμε, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να σκεφτούμε τι θα χρειαστεί η Ουκρανία για να αποτρέψει περαιτέρω τη ρωσική επιθετικότητα.
Τα μαχητικά F-16 τέταρτης γενιάς περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο», τόνισε ο βοηθός του προέδρου.
Επίσης εξήγησε ότι οι αρχές του Κιέβου δεν χρειάζονται τώρα αμερικανικά μαχητικά F-16, δεν χρειάζονται για την υποτιθέμενη επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτός ο εξοπλισμός θα χρειαστεί στο μέλλον.
«Κατά τη γνώμη μας, αυτή τη στιγμή δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για τα F-16 στο πεδίο της μάχης», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί οι αρχές των ΗΠΑ δεν ξεκίνησαν την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για να πετούν F-16 πριν από λίγους μήνες.
Οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι μειώνεται ο αριθμός των μαχητικών σοβιετικής σχεδίασης που παρέδωσαν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις αρχές της Ουκρανίας, γεγονός που, μεταξύ άλλων, υποκινεί τις ΗΠΑ να επιτρέψουν την παράδοση F-16 στο Κίεβο.

Εξοπλίζουν την Ουκρανία για να αποφευχθεί ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, προσπαθούν να αποφύγουν την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.
«Όταν πρόκειται για κλιμάκωση, πρέπει να καταλάβετε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ένας οργανισμός που μαθαίνει και αυτή η σύγκρουση είναι δυναμική, ξεδιπλώθηκε με την πάροδο του χρόνου
Ωστόσο, η βασική προϋπόθεση του Προέδρου Biden είναι ότι εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.
Και σκοπεύουμε επίσης να ενεργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγουμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»,
Σύμφωνα με τον Sullivan, όταν πραγματοποιούν παραδόσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες καθοδηγούνται από «τα βήματα που κάνει η Ρωσία και την αντίδρασή της στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης