Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική Δούμα για τα F16: Οι προμήθειες στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία είναι νόμιμος στόχος - Μολώχ του πολέμου οι ΗΠΑ

Ρωσική Δούμα για τα F16: Οι προμήθειες στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία είναι νόμιμος στόχος - Μολώχ του πολέμου οι ΗΠΑ
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται όλο και περισσότερο σύμβολο μιας «σκληρής αδυσώπητης δύναμης που απαιτεί πολλά ανθρώπινα θύματα», επισήμανε ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας
Οι στρατιωτικές προμήθειες των κρατών του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία  γίνονται νόμιμοι στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται ο «Μολώχ του Πολέμου», δήλωσε ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμαςτην Κυριακή 20 Μαΐου 2023.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Mikhail Podolyak , διαβεβαίωσε ότι η Δύση είχε πρακτικά λάβει απόφαση να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο Κίεβο , το μόνο ερώτημα ήταν η επιμελητεία.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε γιατί η Ουκρανία δεν βιάζεται να δεχτεί το ΝΑΤΟ
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται όλο και περισσότερο σύμβολο μιας «σκληρής αδυσώπητης δύναμης που απαιτεί πολλά ανθρώπινα θύματα».
Δηλαδή, ο Μολώχ του πολέμου…
Κάθε στρατιωτικό φορτίο των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία γίνεται νόμιμος στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», έγραψε ο Slutsky. στο κανάλι του στο Telegram.

Απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης


Σημείωσε ότι η προμήθεια επιθετικών όπλων στην Ουκρανία οδηγεί σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.
«Η δυτική προμήθεια επιθετικών όπλων, σε συνδυασμό με την ανοιχτή υποκίνηση ηλιθίων από το Κίεβο για κατάληψη ρωσικών εδαφών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης», πρόσθεσε.
Η Ρωσία έστειλε σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών S. Lavrov  σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.
Ο Lavrov δήλωσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, «συμπεριλαμβανομένης όχι μόνο της προμήθειας όπλων, αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού... στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης