Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση – Λευκός Οίκος: Κανένας περιορισμός στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία στην Κριμαία

Επικίνδυνη κλιμάκωση – Λευκός Οίκος: Κανένας περιορισμός στη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία στην Κριμαία
Η Κριμαία είναι.. Ουκρανία, διατείνεται ο Λευκός Οίκος
Η Ουάσιγκτον δεν έχει αντίρρηση για τη χρήση αμερικανικών όπλων από τον ουκρανικό στρατό στην Κριμαία, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan σε συνέντευξή του στο CNN την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.
«Δεν έχουμε θέσει κανέναν περιορισμό για την Ουκρανία να χτυπήσει εδάφη εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.
(...) Και η Κριμαία, κατά τη γνώμη μας, είναι Ουκρανία», επισήμανε.
Ο Sullivan επισήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τις επιθέσεις του Κιέβου σε στόχους σε αυτό που θεωρούν ρωσικό έδαφος με όπλα που παρέχονται από το ΝΑΤΟ .

Οι δηλώσεις Biden

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, σε συνέντευξη Τύπου στη Χιροσίμα μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 και τη συνάντηση με τον Volodymyr Zelensky, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Κιέβου, δεν θα χρησιμοποιήσουν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που υποσχέθηκαν οι Δυτικές χώρες για πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας .
Την προηγούμενη μέρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν πλήγματα σε ρωσικό έδαφος κατά την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο αποτελούν νομικίστικη αιτιολογία για την εκ μέρους τους κλιμάκωση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης