Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί η Ρωσία: Εμπλοκή ΝΑΤΟ εάν στείλουν F-16 στην Ουκρανία - Μην χτυπήσετε την Κριμαία

Προειδοποιεί η Ρωσία: Εμπλοκή ΝΑΤΟ εάν στείλουν F-16 στην Ουκρανία - Μην χτυπήσετε την Κριμαία
Επίθεση στην Κριμαία θα θεωρηθεί επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία υποστήριξε ο Anatoly Antonov
Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση στη Δύση απευθύνει η Ρωσία, αναφέροντας πως η τυχόν παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, εγείρει ζήτημα εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις στρατιωτικές συγκρούσεις.
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov και αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αμερικάνου προέδρου, Joe Biden, ότι τα F-16 δεν θα επιχειρήσουν σε ρωσικό έδαφος, αλλά μπορούν να πλήξουν ρωσικούς στόχους εντός των συνόρων της Ουκρανίας – υπονοώντας έτσι τόσο την Κριμαία όσο και τις τέσσερις επαρχίες που έχει προσαρτήσει η Ρωσία – κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν θέλουν την ειρήνη και υποστήριξε ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Κριμαία η Μόσχα θα το εκλάβει ως επίθεση στη Ρωσία.

Θα απαντήσουμε

«Η Ουάσιγκτον έχει υποτάξει πλήρως τα μέλη της G-7 στη δική της γραμμή σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Επιπλέον, έχει αυστηροποιήσει τις προσεγγίσεις της σε δύο σημαντικά ζητήματα.
Αναφέρομαι στις προετοιμασίες για τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο καθεστώς του Κιέβου, καθώς στην και άνευ όρων έγκριση χτυπημάτων στην Κριμαία με χρήση αμερικανικών και άλλων δυτικών όπλων.
Τέτοια βήματα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την ειρήνη» υποστήριξε ο Antonov, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις στην Κριμαία, θα θεωρηθούν από τη Μόσχα «ως επίθεση σε περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σκεφτεί ποια θα ήταν η απάντηση της Ρωσίας.

Δεν υπάρχει υποδομή για τα F-16

Όσον αφορά την έγκριση των ΗΠΑ στους Συμμάχους να στείλουν F-16 και να αρχίσει η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων, ο Antonov υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν υποδομές για να επιχειρήσουν F-16 στην Ουκρανία, ούτε ο απαιτούμενος αριθμός πιλότων και συντηρητών.
«Τι θα συνέβαινε εάν τα αμερικανικά μαχητικά απογειώνονταν από αεροπορικές βάσεις του NATO, και στα χειριστήρια βρίσκονταν ξένοι ‘εθελοντές’;» διερωτήθηκε ο Antonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης