Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, καθώς το θρίλερ για το χρέος στις ΗΠΑ συνεχίζεται – Στο -0,73% o S&P 500, o Nasdaq -0,61%

Πτώση στη Wall, καθώς το θρίλερ για το χρέος στις ΗΠΑ συνεχίζεται – Στο -0,73% o S&P 500, o Nasdaq -0,61%
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street...
Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street την Τετάρτη 24 Μαΐου, καθώς το θρίλερ για την αύξηση του ορίου σε σχέση με το αμερικανικό χρέος συνεχίζεται.
Συζητήσεις διεξάγονται… σε καλό κλίμα, αλλά λύση δεν βρίσκεται, με τους αναλυτές ωστόσο να προβλέπουν λύση ακόμα και την ύστατη ώρα.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,77%, στις 32.799 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,73%, στις 4.115 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατρακύλησε -0,61%, στις 12.484 μονάδες

Κεφάλι αναμένεται να πάρουν οι πωλητές στις αγορές ξεφορτώνοντας μετοχές και τοποθετώντας τα ρευστοποιημένα κέρδη σε χρυσό ή τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς υποεκτιμούν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve, αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της JP Morgan, Marco Kolanovic… ο οποίος «βλέπει» τον S&P 500 της Wall Street ακόμα και στο -20% ήτοι στις 3.300 μον.
Όπως επισημαίνει σε ερευνητικό σημείωμά του, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι οι οποίοι θα μπορούσαν να παρασύρουν τις μετοχές σε μια βουτιά μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών.
«Πέρα από το ζήτημα του ανώτατου ορίου χρέους, υποστηρίζουμε ότι η ανταμοιβή για την ανάληψη ρίσκου σε ό,τι αφορά τις μετοχές είναι φτωχή, δεδομένου του κινδύνου ύφεσης, των υψηλών αποτιμήσεων, των υψηλών επιτοκίων και της περιορισμένης ρευστότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ευνοούμε τα ομόλογα με αποδόσεις ~5% έναντι των μετοχών» είπε ο Kolanovic.
Ακόμη και αν οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους, οι αγορές μπορεί να υποφέρουν, δήλωσε ο Bill Merz, επικεφαλής της έρευνας κεφαλαιαγορών στην U.S. Bank Wealth Management.
Αυτό συμβαίνει επειδή το υπουργείο Οικονομικών θα χρειαστεί να εκδώσει πολλά νέα ομόλογα για να αναπληρώσει το χρηματοδοτικό κενό…
Ο αντίκτυπος αυτού είναι πιθανό να αφαιρέσει τη ρευστότητα από τις ευρύτερες κεφαλαιαγορές, είπε ο Merz.

Πτώση στις αγορές - Ο DAX στο -1,7%

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου υποδηλώνει νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ σημείωσαν μικρή πρόοδο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 2% στις 15.842 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 1,75%, στις 7.627 μονάδες.
Στις 7.253 μονάδες με πτώση 1,7% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 2,4%, στις 26.524 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τα αντιφατικά μηνύματα από τον Ifo - ο οποίος ήταν πολύ αδύναμος τον Μάιο - και τον σύνθετο δείκτη PMI σημαίνουν ότι οι επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο είναι αβέβαιες. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο καλά άντεξε η οικονομία αυτό το τρίμηνο, εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι θα είναι πολύ αδύναμη περαιτέρω το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης