Διεθνή

H Le Pen ξεκαθαρίζει: Η Κριμαία είναι ρωσική εδώ και δύο αιώνες – Οι κάτοικοί της θέλουν να μείνουν στη Ρωσία

H Le Pen ξεκαθαρίζει: Η Κριμαία είναι ρωσική εδώ και δύο αιώνες – Οι κάτοικοί της θέλουν να μείνουν στη Ρωσία
«Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας έχουν εκφράσει ελεύθερα την επιθυμία τους να είναι μέρος της Ρωσίας μέσω της ψήφου» τόνισε η Le Pen
Σχετικά Άρθρα
Νόμιμο ρωσικό έδαφος χαρακτηρίζει την Κριμαία η Marine Le Pen επικεφαλής του γαλλικού κόμματος Εθνική Συσπείρωση.
«Η Κριμαία είναι ρωσική εδώ και δύο αιώνες και ήταν ουκρανική μόνο για 60 χρόνια αφού της την παρέδωσε ένας δικτάτορας (Khrushchev) από ιδιοτροπία», είπε η Le Pen στους βουλευτές της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.
«Είμαι ένθερμη υποστηρίκτρια των δημοψηφισμάτων.
Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας έχουν εκφράσει ελεύθερα την επιθυμία τους να είναι μέρος της Ρωσίας μέσω της ψήφου».
«Έχω τις δικές μου εντυπώσεις από τα ταξίδια μου στην Κριμαία, όπου μίλησα με τους κατοίκους της χερσονήσου και μπόρεσα να δω μόνη μου ότι τείνουν περισσότερο προς τη Ρωσία», είπε η Γαλλίδα πολιτικός.

Δεν υπήρξαν πρόσφυγες από την Κριμαία

Η Le Pen επεσήμανε το γεγονός ότι «δεν υπήρξαν πρόσφυγες από την Κριμαία».
«Κανείς δεν εγκατέλειψε το έδαφός της μετά το δημοψήφισμα», σημείωσε.
«Αυτή η ψηφοφορία αντανακλά τη βούληση του πληθυσμού της Κριμαίας», υπερτόνισε η Γαλλίδα πολιτικός.
Η Κριμαία «μεταφέρθηκε» στην Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία το 1954 με πρωτοβουλία του τότε σοβιετικού ηγέτη Nikita Khrushchev.
Μετά από ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014, οι κυβερνήσεις της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την επανένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων υποστήριξε την επανένωση (96,7% στη Δημοκρατία της Κριμαίας και 95,6% στην πόλη της Σεβαστούπολης), με τη συμμετοχή να αγγίζει το 80%.
Παρά τα πειστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, το Κίεβο και η ΕΕ αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης