Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συμμαχία Ρωσίας – Κίνας έχει γερά και ιστορικά θεμέλια - Θα συντρίψει τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ για παγκόσμια ηγεμονία

Η συμμαχία Ρωσίας – Κίνας έχει γερά και ιστορικά θεμέλια - Θα συντρίψει τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ για παγκόσμια ηγεμονία
Στρατηγική η σχέση Ρωσίας - Κίνας
Η Ρωσία και η Κίνα από κοινού θα αποκρούσουν τις συλλογικές προσπάθειες της Δύσης να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της και θα πολεμήσουν σκληρά ενάντια σε τέτοιες επικίνδυνες φιλοδοξίες, δήλωσε την Τετάρτη (24/5/2023) ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.
«Ειλικρινά εκτιμούμε τους μακροχρόνιους δεσμούς καλής γειτονίας, εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς στον απόηχο των αυξανόμενων αναταράξεων στη διεθνή σκηνή.
Οι χώρες μας στέκονται δίπλα αποκρούοντας τις συλλογικές προσπάθειες της Δύσης να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία και να εκμεταλλευτεί τις παράνομες κυρώσεις για να επιβάλει τη θέλησή της σε ανεξάρτητες χώρες», είπε ο Mishustin σε συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.

Αποφασιστική απάντηση

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ρωσία και η Κίνα θα δώσουν μια αποφασιστική απάντηση σε αυτές τις επικίνδυνες φιλοδοξίες και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για σταθερή πρόοδο - προς τους κοινούς στρατηγικούς μας στόχους», πρόσθεσε.
Ο Mishustin αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Qiang και χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως ουσιαστικές.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό, αναφέρθηκαν στην πρόοδο στην εμπορική και οικονομική συνεργασία και ζήτησαν να ανοίξουν νέοι πολλά υποσχόμενοι τομείς προκειμένου να ανέβει η ρωσο-κινεζική σχέση σε νέο επίπεδο έως το 2030.
«Μαζί με την ισχυρότερη εμπορική και οικονομική συνεργασία, θεωρούμε σημαντικό να επεκτείνουμε τους πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς.
Αυτοί εδραιώνουν τα θεμέλια της φιλίας και της αμοιβαίας αγάπης μεταξύ των λαών μας, την οποία πρέπει να παραδώσουμε στις μελλοντικές γενιές Ρώσων και Κινέζων πολιτών», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης