Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρελό αλλά πιθανό σενάριο: Για το 2024 αναβάλλεται η αντεπίθεση των Ουκρανών

Τρελό αλλά πιθανό σενάριο: Για το 2024 αναβάλλεται η αντεπίθεση των Ουκρανών
Αποτυγχάνουν να συγκεντρώσουν δυνάμεις και όπλα οι Ουκρανοί λένε οι Ρώσοι
Το σενάριο η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών να αναβληθεί τελικά για το 2024 διακινούν Ρώσοι - αλλά και Ουκρανοί - αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι οι συνεχείς ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν οι Ουκρανοί να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες δυνάμεις σε στρατιώτες και όπλα για να εξαπολύσουν την επίθεση τους.
«Η διοίκηση μας έχει πολύ αποτελεσματικά ορίσει την τακτική και τη στρατηγική της με προληπτικά χτυπήματα για να επιφέρει ζημιά στον εχθρό.
Τώρα η ουκρανική διοίκηση είναι αναγκασμένη να αναπληρώνει συνεχώς τους πόρους της, τις δυνάμεις της και τα μέσα της, υλικά και τεχνικά.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτυγχάνουν να συγκεντρώσουν έναν επαρκή αριθμό δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, δηλαδή να προχωρήσουν στην αντεπίθεση τους» επισήμανε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Andrey Marochko.

Δυσπιστούν και οι Ουκρανοί

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ουκρανός Oleg Soskin, σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Leonid Kuchma είχε εκφράσει τη δυσπιστία του για το κατά πόσο ο ουκρανικός στρατός έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να εξαπολύσει μια αντεπίθεση εντός του 2023 λόγω του μη επαρκούς στρατιωτικού εξοπλισμού.
Μάλιστα ο Soskin είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα είναι σε θέση να λάβουν επαρκείς ποσότητες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού το φθινόπωρο του 2023, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για να εντείνουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης