Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Άρχισε η εγκατάσταση των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας στη Λευκορωσία

Lukashenko: Άρχισε η εγκατάσταση των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας στη Λευκορωσία
Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία με την στενή της σύμμαχο Λευκορωσία νωρίτερα για την αποθήκευση των πυρηνικών κεφαλών σε ειδική εγκατάσταση
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko έκανε γνωστό ότι η μετεγκατάσταση ορισμένων τακτικών πυρηνικών όπλων από την Ρωσία στη χώρα του έχει ήδη αρχίσει, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία με την στενή της σύμμαχο Λευκορωσία νωρίτερα για την αποθήκευση των πυρηνικών κεφαλών σε ειδική εγκατάσταση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μηνός.

Η αποθήκευση των πυρηνικών όπλων

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu και ο Λευκορώσος ομόλογός του Viktor Khrenin υπέγραψαν συμφωνία στο Μινσκ που ορίζει τη διαδικασία αποθήκευσης ρωσικών πυρηνικών όπλων σε ειδική εγκατάσταση σε Λευκορωσικό έδαφος.
Ο Putin ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου ότι κατόπιν αιτήματος του Μινσκ η Μόσχα θα αποθηκεύσει τα τακτικά πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία παρόμοια με αυτά που έχουν οι ΗΠΑ εδώ και καιρό στο έδαφος των συμμάχων τους.
Όπως τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, η κατασκευή αποθηκευτικών εγκαταστάσεων για τακτικά πυρηνικά όπλα θα ολοκληρωθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας την 1η Ιουλίου.
Η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει τα τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M ικανά να χρησιμοποιούν πυραύλους τόσο με συμβατικές όσο και με πυρηνικές κεφαλές στις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας.
Η Μόσχα παρείχε επίσης βοήθεια στον επανεξοπλισμό πολεμικών αεροσκαφών της Λευκορωσίας για τη μεταφορά ειδικών πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης