Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος των υπερδυνάμεων στον αέρα - Η Ρωσία αναχαίτισε δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β -1Β πάνω από τη Βαλτική

Πόλεμος των υπερδυνάμεων στον αέρα - Η Ρωσία αναχαίτισε δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β -1Β πάνω από τη Βαλτική
Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας
Η Μόσχα έκανε γνωστό την Πέμπτη (25/5/2023) ότι ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν για να αποτρέψουν δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά από το να «παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα» πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ρωσικά μαχητικά Su-27 και Su-35 απογειώθηκαν και αναγνώρισαν «τους εναέριους στόχους ως δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ».

Η δεύτερη αναχαίτιση

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια αναχαίτιση από την αρχή της εβδομάδας.
«Αποφεύχθηκε μια παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας, το οποίο διευκρίνισε ότι τα ρωσικά μαχητικά στη συνέχεια «επέστρεψαν στη βάση τους με απόλυτη ασφάλεια».
Οι πτήσεις τους «πραγματοποιήθηκαν με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανόνων χρήσης του εναέριου χώρου», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Μόσχα έχει αναφέρει ότι έχει αναχαιτίσει πολλά αεροσκάφη δυτικών χωρών τις τελευταίες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης