Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανοιχτός στο διάλογο ο Putin – Πρέπει να μιλήσει με τον Scholz

Ρωσία: Ανοιχτός στο διάλογο ο Putin – Πρέπει να μιλήσει με τον Scholz
Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για το εάν αρχίσει η η μεταφορά πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin είναι πάντα ανοιχτός στο διάλογο υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov με αφορμή τις δηλώσεις του καγκελάριου της Γερμανίας, Olaf Scholz ότι θα επιδιώξει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο.
«Δεν έχει τηλεφωνήσει ακόμα ο Scholz στον Putin.
Δεν έχω καμία πληροφορία για το εάν η Γερμανία έχει εκκινήσει μια τέτοια διαδικασία.
Πιστεύω πως οι δύο πλευρές θα πρέπει να μιλήσουν.
Ο πρόεδρος Putin παραμένει ανοιχτός στο διάλογο, καθώς όπως είναι φυσικό, απώτερος στόχος του είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των Ρώσων πολιτών» υποστήριξε ο Peskov.

Θα ενισχύσουμε τη σχέση με τη Λευκορωσία

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε πως η Ρωσία και η Λευκορωσία θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν και να ενισχύουν τις σχέσεις τους, ιδιαίτερα στο στρατιωτικό πεδίο, λόγω της αυξανόμενης επιθετικότητας και εχθρότητας που υπάρχει απέναντι τους.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ότι τα μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα έχουν αρχίσει να μεταφέρονται από τη Ρωσία στο έδαφος της Λευκορωσίας, ο Peskov είπε ότι η Λευκορωσία αντιμετωπίζει εχθρικές εκδηλώσεις από γειτονικά της κράτη.
«Έχουμε ακούσει πολύ επιθετικές δηλώσεις κατά της Λευκορωσίας, έχουμε ακούσει επίσημες δηλώσεις που δηλώνουν την πρόθεση να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας.
Όλα αυτά, φυσικά, μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι η Λευκορωσία βρίσκεται σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον.
Όλα αυτά απαιτούν από εμάς να αναπτύξουμε περαιτέρω τις συμμαχικές μας σχέσεις και να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις, κάτι που συνεπάγεται διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων στη στρατιωτική σφαίρα.
Αυτό ακριβώς κάνουμε» τόνισε ο Peskov, ο οποίος δεν απάντησε στο ερώτημα του εάν έχει αρχίσει η μεταφορά μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης