Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η πρώτη εμπορική πτήση για το C919, το πρώτο αεροσκάφος μέσων αποστάσεων μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines

Κίνα: Η πρώτη εμπορική πτήση για το C919, το πρώτο αεροσκάφος μέσων αποστάσεων μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines
Το επιβατικό αεροπλάνο μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines πραγματοποίησε την πρώτη του εμπορική πτήση
Σχετικά Άρθρα
Πρώτη εμπορική πτήση για το κινεζικό επιβατικό αεροσκάφος C919, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα Boeing 737 MAX και Airbus A320neo.
Πρόκειται για αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Κίνα, η ανάπτυξη του οποίου άρχισε πριν από 15 χρόνια από την COMAC, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ασιατικού γίγαντα να γίνει πιο αυτάρκης. Μάλιστα, θεωρείται ανταγωνιστικό των A320neo (Airbus) και 737 MAX (Boeing).
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping το χαρακτηρίζει σημαντικό και καινοτόμο επίτευγμα της χώρας του.

Η πρώτη πτήση

Το επιβατικό αεροπλάνο μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines απογειώθηκε την Κυριακή 28/5 από το αεροδρόμιο Χιογκτσάο της Σαγκάης (ανατολικά) στις 10:32 (σ.σ. τοπική ώρα, 05:32 ώρα Ελλάδας), με προορισμό την πρωτεύουσα Πεκίνο, όπως κατέγραψαν οι κάμερες του κινεζικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV, που μετέδωσε απευθείας τη στιγμή της απογείωσης που σήμανε την επίσημη είσοδό του στην αγορά της πολιτικής αεροπορίας.
Η China Eastern παρήγγειλε 5 αεροσκάφη του τύπου τον Μάρτιο του 2021 και παρέλαβε το πρώτο τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένει τα υπόλοιπα εντός του 2023.
Συνολικά έχουν παραγγελθεί από εγχώριους αερομεταφορείς πάνω από 1.200 αεροσκάφη του τύπου στην COMAC, σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας.
Για το C919, η κινεζική αγορά χαρακτηρίζεται επαρκής, όμως οι προοπτικές για την εξαγωγή του είναι αβέβαιες, καθώς δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από τους εποπτικούς φορείς της Ευρώπης και των ΗΠΑ (EASA και FAA αντίστοιχα). Πάντως, η COMAC εκτιμά ότι η παραγωγή θα φθάσει τα 150 δείγματα σε 5 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης