Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aπό μία κλωστή κρέμεται η συμφωνία για το χρέος: Απειλούν με καταψήφιση οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι

Aπό μία κλωστή κρέμεται η συμφωνία για το χρέος: Απειλούν με καταψήφιση οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι
Οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Ο πρόεδρος Joe Biden θα συνομιλήσει σήμερα το απόγευμα με τον Kevin MacCarthy

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για μία προσωρινή συμφωνία με τον Λευκό Οίκο σχετικά με την οροφή του ύψους δανεισμού των ΗΠΑ, η επόμενη πρόκληση για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin MacCarthy, είναι να την προωθήσει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν ήδη να την καταψηφίσουν.
Καθώς οι διαπραγματευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων καταρτίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την άρση του ορίου δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Μακάρθι είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει στην ανάληψη παρασκηνιακής δράσης.

“Θα προσπαθήσουμε” να σταματήσουμε την ψήφισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Chip Roy, που έχει σημαντική θέση μεταξύ των μελών της σκληροπυρηνικής ομάδας (the House Freedom Caucus) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία ασκούν κριτική στο χρονικό πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά και στους όρους επί των οποίων αυτή καταρτίστηκε, καθώς οι όροι δημοσιοποιούνται.
Ωστόσο, ο MacCarthy δηλώνει ότι αναμένει πως η αναφερόμενη συμφωνία θα προσελκύσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος Joe Biden θα συνομιλήσει σήμερα το απόγευμα με τον Kevin MacCarthy για την “οριστικοποίηση” της συμφωνίας οροφής του χρέους

Ο πρόεδρος Joe Biden και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Kevin MacCarthy θα συνομιλήσουν σήμερα το απόγευμα για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία αναθεώρησης της οροφής δανεισμού των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Biden θα ενημερώσει τους Δημοκρατικούς για τη συμφωνία στις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα Ουάσινγκτον), όπως ανέφερε σήμερα σε μία σχετική επιστολή του, ο Hakeem Jeffries ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης