Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,2% - Αργία σε Λονδίνο, Wall

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,2% - Αργία σε Λονδίνο, Wall
Κλειστές οι αγορές σε Λονδίνο και Wall
Διέγραψαν τα πρωινά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία προκλήθηκαν από την προσωρινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Αμερικανοί για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους και την αποτροπή χρεοκοπίας.
Στο αρνητικό κλίμα συνέτεινε και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ισπανία, καθώς η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο.
Ο όγκος συναλλαγών ήταν μικρός, καθώς οι αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ήταν κλειστές.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,2%, στις 15.952 μονάδες.

Στις 7.303 μονάδες με πτώση 0,21% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,36%, στις 26.617 μονάδες.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,6% στα 77,46 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,8% στα 73,22 δολ. το βαρέλι.
Στην Ασία, οι αγορές κατέγραψαν μεικτά πρόσημα, με τον Asia Dow στο +0,7%, τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο +1% στις 31.233 μονάδες, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ -1% στις 18.569 μονάδες και τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα στις 3.221 μονάδες με άνοδο 0,3%.

Στο Κογκρέσο η συμφωνία για το αμερικανικό χρέος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden οριστικοποίησε την Κυριακή μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κevin Mcarthy για την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2025 και δήλωσε ότι η συμφωνία είναι έτοιμη να μεταβεί στο Κογκρέσο για ψήφιση.
Οι μετοχές της SBB σημείωσαν άλμα 6,2% μετά την ανακοίνωση του προβληματικού σουηδικού ομίλου ακινήτων ότι διευρύνει την εν εξελίξει στρατηγική επανεξέταση και οι επιλογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την πώληση της εταιρείας, επιχειρηματικών τομέων ή περιουσιακών στοιχείων.
Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική της αξιολόγηση στο λεγόμενο junk status, επικαλούμενη ανεπαρκή απομόχλευση.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan παρέτεινε τις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία στις εκλογές της Κυριακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης