Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lula υπέρ της ένταξης της Βενεζουέλας στους BRICS

Ο Lula υπέρ της ένταξης της Βενεζουέλας στους BRICS
Ο προκάτοχος του Lula, ο Jair Bolsonaro είχε απαγορεύσει στον Maduro την είσοδο στην Βραζιλία…
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro συνάντησε σήμερα τον βραζιλιάνο ομόλογό Luis Inacio Lula da Silva κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βραζιλία από το 2015, εκμεταλλευόμενος την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει μιας περιφερειακής συνόδου κορυφής.
Ο προκάτοχος του Λούλα, ο ακροδεξιός Jair Bolsonaro είχε απαγορεύσει στον Maduro την είσοδο στην Βραζιλία.
Ο Maduro είναι ένας από τους 10 προέδρους κρατών της Νότιας Αμερικής που προσκλήθηκαν από τον Lula σε σύνοδο κορυφής με αντικείμενο τη δημιουργία ενός μπλοκ περιφερειακής συνεργασίας στα πρότυπα της UNASUR.
Εκείνη η ένωση, που συγκροτήθηκε το 2008, κατέρρευσε όταν συντηρητικές κυβερνήσεις ανέλαβαν την εξουσία σε ορισμένες χώρες-μέλη.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε οι χώρες της Νότιας Αμερικής να ζητήσουν από κοινού την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Καράκας.
Συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε επενδυτές από τη Βραζιλία.
Στη διάρκεια του εγκάρδιου τετ-α-τετ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας διαβεβαίωσε τον Maduro ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Βενεζουέλας για ένταξη στην ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει τη χώρα του, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης