Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι σχέσεις μας με την Ινδία δεν θα πληγούν από τις διαφορές μας για τη ρωσική εισβολή

ΗΠΑ: Οι σχέσεις μας με την Ινδία δεν θα πληγούν από τις διαφορές μας για τη ρωσική εισβολή
Το Νέο Δελχί έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη σύμμαχό του Ρωσία αναφορικά με τον πόλεμο και έχει αυξήσει το εμπόριό του με τη Μόσχα σε επίπεδα ρεκόρ, κυρίως χάρη στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
Οι διαφωνίες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν θα σταθούν εμπόδιο στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ινδία, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ουάσινγκτον στο Νέο Δελχί Έρικ Γκαρσέτι στο δίκτυο CNN-News 18.
Τα σχόλια του Γκαρσέτι έγιναν ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ στις 21-24 Ιουνίου.
Ο Γκαρσέτι δήλωσε επίσης ότι η Ινδία βοήθησε να διατηρηθεί το πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο που επιβλήθηκε από τις οικονομίες της Ομάδας των 7 (G7), την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία στα τέλη της περασμένης χρονιάς σε μια προσπάθεια να στερήσει από τη Μόσχα κεφάλαια για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.
Το Νέο Δελχί έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη σύμμαχό του Ρωσία αναφορικά με τον πόλεμο και έχει αυξήσει το εμπόριό του με τη Μόσχα σε επίπεδα ρεκόρ, κυρίως χάρη στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης