Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει τακτική η Ρωσία με εξελιγμένα «χτυπήματα» - H ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να αποτύχει...πριν καν ξεκινήσει

Αλλάζει τακτική η Ρωσία με εξελιγμένα «χτυπήματα» - H ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να αποτύχει...πριν καν ξεκινήσει
Η ρωσική αεροπορία στοχεύει πλέον στην παρεμπόδιση των ουκρανικών προμηθειών και στρατευμάτων που μετακινούνται στο μέτωπο της μάχης
Σχετικά Άρθρα
Αλλάζει τακτική η Ρωσία με εξελιγμένα «χτυπήματα» κατά της Ουκρανίας, γεγονός που μπορεί να καταδικάσει την ουκρανική αντεπίθεση σε αποτυχία.
Ειδικότερα, προς τα τέλη Απριλίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (RuAF) σταμάτησαν τις επιθέσεις τους σε ουκρανικές υποδομές, οι οποίες αποσκοπούσαν στη μακροπρόθεσμη αποδυνάμωση της πολεμικής ικανότητας της Ουκρανίας.
Αντ' αυτού, οι RuAF στράφηκαν στην παρεμπόδιση των ουκρανικών προμηθειών και στρατευμάτων που μετακινούνται στο μέτωπο της μάχης, για να υποβαθμίσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να εξαπολύσει αντεπίθεση.
Σε ανάλυση που αναρτήθηκε στα τέλη Απριλίου, το Eurasian Times εξηγούσε πώς η RuAF είχε αναπτύξει τακτικές και οπλικά συστήματα για να υποβαθμίσει την ουκρανική επιθετική ικανότητα και να αντιμετωπίσει το ουκρανικό πλεονέκτημα που προέκυπτε από την ελεύθερη ροή πληροφοριών και πληροφοριών στόχευσης από τα δυτικά εναέρια μέσα ISR.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα την ανάλυση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το γεμάτο υπερβολές τηλεγράφημα της Διεύθυνσης, "μετά την αποτυχία του πυραυλικού αιφνιδιαστικού πολέμου το χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης, όταν οι Ρώσοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταστρέψουν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας και να σπείρουν τον πανικό στην κοινωνία, το κράτος-επιτιθέμενο άλλαξε την τακτική του".
Σε συνέντευξή του στο Online.ua, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης, ο Andriy Yusov, δήλωσε: "Η τακτική των πυραυλικών χτυπημάτων [των Ρώσων] έχει αλλάξει.
Ως επί το πλείστον, αποσκοπεί στην περιπλοκή ή τη διατάραξη των σχεδίων των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας σχετικά με την περαιτέρω απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών".

Οι ρωσικές επιθέσεις γίνονται όλο και πιο σφοδρές και εξελιγμένες

Από τον Απρίλιο, η RuAF έχει επικεντρωθεί σε πλήγματα σε σημεία αποθήκευσης πολεμικού εξοπλισμού και πυρομαχικών, καθώς και σε πλήγματα κατά των ουκρανικών δυνάμεων που κινούνται προς το μέτωπο στα σημεία συγκέντρωσής τους.
Αρχικά, η απαγόρευση των ουκρανικών στρατευμάτων και εφοδίων από τη Ρωσία ήταν σποραδική. Με την πάροδο του χρόνου οι απαγορεύσεις έγιναν συνεχείς, σφοδρές και εξελιγμένες.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί πιο προηγμένα και εξελιγμένα όπλα. Η ρωσική χρήση μη μυστικών και λιγότερο θανατηφόρων πυραύλων Kalibr έχει μειωθεί. Στις πρόσφατες επιθέσεις, η Ρωσία έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στους δύσκολα αναχαιτίσιμους πυραύλους κρουζ Kh-101 και Iskander-K χαμηλής παρατηρησιμότητας και στους οιονεί βαλλιστικούς πυραύλους Iskander και Kinzhal.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, στις 29 Μαΐου, η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με 40 πυραύλους κρουζ Kh-101/Kh-555 που εκτοξεύτηκαν από εννέα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95ms και συνολικά 11 πυραύλους Iskander-M (βαλλιστικούς) και Iskander-K.
Ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πυραύλων που χρησιμοποιούνται για κάθε επίθεση αυξάνεται σταθερά.
Το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το TASS, "ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στο Κίεβο λειτούργησε για περισσότερες από πέντε ώρες. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο TASS, εκρήξεις ακούγονταν από τα μεσάνυχτα έως τις έξι το πρωί, φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της πόλης".
Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky επιβεβαίωσε ότι η επιδρομή τη νύχτα της 28ης Μαΐου ήταν μία από τις πιο μαζικές επιθέσεις στην ιστορία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Είπε ότι 54 UAV Geran-2 βρίσκονταν ταυτόχρονα στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Εξελιγμένες τακτικές

Οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις έχουν γίνει όλο και πιο εξελιγμένες.
Σύμφωνα με επίσημες ουκρανικές πηγές, τα ρωσικά UAV πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά ύψη χρησιμοποιώντας πλοήγηση με waypoint για να φτάσουν από διαφορετικές κατευθύνσεις, προκαλώντας σύγχυση στην ουκρανική άμυνα.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν τακτικές σμήνους και χρησιμοποιούν το έδαφος για να καλύψουν την προσέγγισή τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Yuriy Ihnat, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ελέγχονται μέσω δορυφόρων.
"Πετούν σε ομάδες, πετούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις σε παρτίδες, κάθε drone έχει τη δική του διαδρομή, κάθε UAV έχει πλοήγηση GPS, ελέγχεται μέσω δορυφόρου, οπότε μπορεί ακόμη και να πετάξει σε κύκλο και σε συγκεκριμένο χρόνο να επιφέρει ένα πλήγμα", δήλωσε ο Ihnat.
Η Ρωσία δεν απαγορεύει μόνο τις προμήθειες και τα στρατεύματα κοντά στο πεδίο της μάχης αναζήτησης, αλλά απαγορεύει τις προμήθειες βαθιά στο εσωτερικό, στη Δυτική Ουκρανία. Οι αρχές της περιοχής Λβιβ ανέφεραν την Κυριακή την άφιξη έξι πυραύλων κρουζ και δέκα UAV κρούσης στην περιοχή.

Eπιθέσεις σε ουκρανικούς πυραύλους και ραντάρ αεράμυνας

Η Ρωσία υποβαθμίζει συστηματικά τις δυνατότητες της ουκρανικής αεράμυνας προκειμένου να πλήττει πιο ελεύθερα ουκρανικούς στόχους, τόσο κοντά στο μέτωπο της μάχης όσο και στο εσωτερικό της Ουκρανίας.
Το RuMoD ανέφερε στις 26 Μαΐου ότι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας αεροπορικής βάσης των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατέστρεψαν 3 ουκρανικά ραντάρ αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, 1 πυραυλικό σύστημα OSA-AKM, εκτός από τέσσερις σταθμούς ραντάρ ανίχνευσης αεροπορικών στόχων.
Νωρίς το πρωί της 16ης Μαΐου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (RuAF) εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση κατά της συστοιχίας Patriot στο Κίεβο με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

patriot_1.JPG

Συμπέρασμα

Η Ρωσία έχει οργανώσει μια συστηματική και διαρκή στρατιωτική εκστρατεία για να υπονομεύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να οργανώσει αντεπίθεση.
Χρησιμοποιώντας τα καλύτερα όπλα τους, οι ρωσικές δυνάμεις παρεμποδίζουν τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων κατά μήκος του μετώπου μάχης, εξαλείφουν τις εφεδρείες σε σημεία στάσης, υποβαθμίζουν την ουκρανική αεράμυνα, υποβαθμίζουν την ισχύ κρούσης της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας με την εξάλειψη των σημείων αποθήκευσης Storm Shadow και των πλατφορμών εκτόξευσης Su-24MR και υποβαθμίζουν την ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί δυτικές πληροφορίες επιτιθέμενες σε ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η Ουκρανία, επίσης, έχει επιτεθεί στη ρωσική ικανότητα πολεμικής μάχης.
Επιπλέον, έχει επικεντρωθεί στην επίδειξη τόλμης μέσω χτυπημάτων βαθιά στο ρωσικό έδαφος, χρησιμοποιώντας οπλικά συστήματα τοπικής κατασκευής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί κατηγορηματικά η αποτελεσματικότητα των ρωσικών ή των ουκρανικών στρατιωτικών εκστρατειώ.
Τα ουκρανικά χτυπήματα στη Ρωσία, ωστόσο, έχουν μικρή στρατιωτική αξία.
Με βάση τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η εκστρατεία της Ρωσίας φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική.
Εάν η εκστρατεία της Ρωσίας είναι αποτελεσματική, η Ουκρανία μπορεί να έχει ήδη χάσει την ικανότητά της να οργανώσει αντεπίθεση, κιαταλήγει το Eurasian Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης