Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα επισκεφθεί την Τουρκία, μετά την ορκωμοσία Erdogan

Ο Putin θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα επισκεφθεί την Τουρκία, μετά την ορκωμοσία Erdogan
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να ορκιστεί στις 3 Ιουνίου
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία μετά την ορκωμοσία του Recep Tayyip Erdogan ενδέχεται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στο Tass πηγή με γνώση του θέματος.
«Ο Πρόεδρος Putin μπορεί να επισκεφθεί την Τουρκία μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Erdogan.
Εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την πρωτοβουλία για τα σιτηρά», είπε η πηγή.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Psekov δήλωσε ότι σε μια πρόσφατη τηλεφωνική τους συνομιλία, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον, αλλά ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης «θα πρέπει να καθοριστούν λαμβάνοντας υπόψη τα δύο τα προγράμματα των προέδρων».
Το πότε ακριβώς θα ορκιστεί ο Erdogan θα γίνει γνωστό αφού η εκλογική αρχή της Τουρκίας ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Tass ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει την 1η Ιουνίου.
Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Erdogan μπορεί να ορκιστεί στις 3 Ιουνίου.
Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας ανακήρυξε τον Εrdogan νικητή του επαναληπτικού γύρου της 28ης Μαΐου.
Με καταμετρημένο το 99,43% των ψήφων, συγκέντρωσε το 52,14% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του, ηγέτης της αντιπολίτευσης, Kemal Kilcdaroglu συγκέντρωσε το 47,86%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης