Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Medvedev: Παρελθόν οι νεοαποικιακές πρακτικές, θα δώσουν τη θέση τους στον πολυπολικό κόσμο

Μήνυμα Medvedev:  Παρελθόν οι νεοαποικιακές πρακτικές, θα δώσουν τη θέση τους στον πολυπολικό κόσμο
«Δρώντας στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των λαών μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο δίκαιο μέρος», τόνισε ο Medvedev
Οι νεοαποικιακές πρακτικές πρέπει να γίνουν παρελθόν και να δώσουν τη θέση τους σε έναν πολυπολικό κόσμο, δήλωσε ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία.
«Ο αγώνας ενάντια στη νεοαποικιοκρατία δεν είναι απλώς ένα επίκαιρο θέμα, αλλά παραμένει ένα από τα πιο τα σημαντικά και ίσως εντελώς σύγχρονα ζητήματα στην πολιτική σήμερα», είπε ο Medvedev την Τετάρτη (31/5/2023) κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής για το Φόρουμ των Υποστηρικτών. του Αγώνα Ενάντια στις Σύγχρονες Νεοαποικιοκρατικές Πρακτικές.
«Είναι σαφές ότι αυτές οι ολέθρια επιβλαβείς νεο-αποικιακές πρακτικές που έχουν παραμείνει από μια περασμένη εποχή θα πρέπει να εγκαταλειφθούν μια για πάντα και τελικά να δώσουν τη θέση τους σε μια πολυπολική παγκόσμια τάξη», τόνισε ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.

Πιο δίκαιος κόσμος


«Δρώντας στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των λαών μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο δίκαιο, πιο δίκαιο μέρος», τόνισε ο Medvedev, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος «δυστυχώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιος».
Πιστεύει ότι το καθήκον του φόρουμ είναι «να προστατεύσει το ιερό δικαίωμα των ανθρώπων να καθορίζουν τη δική τους πορεία ανάπτυξής τους σε κάθε συγκεκριμένη χώρα καθώς και να υποστηρίζουν τον άνευ όρων σεβασμό των γενικά αποδεκτών κανόνων του διεθνούς δικαίου με βάση τον Χάρτη του ΟΗΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης