Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed Beige Book: Οι προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν - Παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός

Fed Beige Book: Οι προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη στις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν - Παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός
Οι οικονομικές συνθήκες ήταν σταθερές ή κάπως πιο αυστηρές στις περισσότερες Επαρχίες, αναφέρει το Beige Book της Fed
Οριακή μεταβολή της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και στις αρχές Μαΐου, με την απασχόληση και τον πληθωρισμό ωστόσο να καταγράφουν μικρή επιβράδυνση, και τις προσδοκίες για ανάπτυξη να επιδεινώνονται, αποτυπώνει η τελευταία έκθεση Beige Book της Federal Reserve που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση που συντάσσεται βάσει επιχειρηματικών επαφών στις 12 περιφέρειες της χώρας, τέσσερις περιφέρειες:
«Η οικονομική δραστηριότητα παρουσίασε μικρή αλλαγή τον Απρίλιο και τις αρχές Μαΐου.

Τέσσερις Περιφέρειες ανέφεραν μικρές αυξήσεις στη δραστηριότητα, έξι καμία αλλαγή και δύο ελαφρές έως μέτριες μειώσεις.
Οι προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη επιδεινώθηκαν ελαφρώς.
Οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν σταθερές ή υψηλότερες στις περισσότερες Περιφέρειες.
Οι οργανισμοί εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης… είδαν σταθερή δραστηριότητα.
Η παραγωγική δραστηριότητα ήταν σταθερή στις περισσότερες Περιφέρειες και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας συνέχισαν να βελτιώνονται.
Η ζήτηση για μεταφορικές υπηρεσίες μειώθηκε, ειδικά στα φορτηγά, όπου οι επαφές ανέφεραν ότι υπήρχε «ύφεση των εμπορευματικών μεταφορών».
Η δραστηριότητα στα οικιστικά ακίνητα αυξήθηκε στις περισσότερες Επαρχίες παρά τα χαμηλά αποθέματα κατοικιών προς πώληση.
Η δραστηριότητα των εμπορικών κατασκευών και ακινήτων μειώθηκε συνολικά, με τα γραφεία να είναι αδύναμο σημείο.
Οι προοπτικές για το αγροτικό εισόδημα μειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές και η ενεργειακή δραστηριότητα ήταν σταθερή εν μέσω χαμηλότερων τιμών φυσικού αερίου.
Οι οικονομικές συνθήκες ήταν σταθερές ή κάπως πιο αυστηρές στις περισσότερες Επαρχίες.
Οι επαφές σε διάφορες Περιφέρειες σημείωσαν αύξηση στις καθυστερήσεις καταναλωτικών δανείων.
Ο υψηλός πληθωρισμός και τα οφέλη για το τέλος της Covid-19 συνέχισαν να τονίζουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών χαμηλού και μέτριου εισοδήματος, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση για κοινωνικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της στέγασης.
Η απασχόληση αυξήθηκε στις περισσότερες Επαρχίες, αν και με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι σε προηγούμενες εκθέσεις.
Συνολικά, η αγορά εργασίας συνέχισε να είναι ισχυρή, με τις επαφές να αναφέρουν δυσκολία εύρεσης εργαζομένων σε ένα ευρύ φάσμα επιπέδων δεξιοτήτων και βιομηχανιών.
Τέλος, οι τιμές αυξήθηκαν μέτρια κατά την περίοδο αναφοράς, αν και ο ρυθμός αύξησης επιβραδύνθηκε σε πολλές Περιφέρειες.
Οι επαφές στις περισσότερες Επαρχίες ανέμεναν παρόμοιο ρυθμό αυξήσεων τιμών τους επόμενους μήνες.
Οι τιμές καταναλωτή συνέχισαν να ανεβαίνουν λόγω της σταθερής ζήτησης και του αυξανόμενου κόστους, αν και αρκετές Περιφέρειες σημείωσαν μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς τις τιμές από τους καταναλωτές σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.
Συνολικά, το κόστος των εισροών εκτός εργασίας αυξήθηκε, αλλά πολλές επαφές είπαν ότι οι πιέσεις κόστους είχαν αμβλυνθεί και σημείωσαν πτώση των τιμών για ορισμένες εισροές, όπως η ναυτιλία και ορισμένες πρώτες ύλες.
Οι τιμές και τα ενοίκια κατοικιών αυξήθηκαν ελαφρώς ισοσκελισμένα στις περισσότερες Επαρχίες, μετά από μικρή αύξηση την προηγούμενη περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης