Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prigozhin: Πέθανε Ιρακινός μαχητής των Wagner – Είχε τραυματιστεί στις μάχες στο Bakhmut

Prigozhin: Πέθανε Ιρακινός μαχητής των Wagner – Είχε τραυματιστεί στις μάχες στο Bakhmut
Ο Abbas Abuthar Witwit άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Απριλίου, μια ημέρα μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο στην προσαρτημένη από τις ρωσικές δυνάμεις πόλη Lugansk
Σχετικά Άρθρα
Τον θάνατο ενός ιρακινού μαχητή των Wagner στην Ουκρανία επιβεβαίωσε ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης Yevgeni Prigozhin στο πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για τον πρώτο υπήκοο χώρας της Μέσης Ανατολής που σκοτώνεται στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο Abbas Abuthar Witwit άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Απριλίου, μια ημέρα μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο στην προσαρτημένη από τις ρωσικές δυνάμεις πόλη Lugansk στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ο ιστότοπος RIA FAN.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει, ο Abbas είχε τραυματιστεί στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Bakhmut την πόλη της ουκρανικής περιφέρειας Donetsk που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις ύστερα από σφοδρές μάχες μηνών.
Στη μάχη για την κατάληψη της Bakhmut συμμετείχαν πολλοί πρώην κατάδικοι που στρατολογήθηκαν από τη ρωσική Wagner με δέλεαρ την απονομή χάριτος εφόσον επιβίωναν για έξι μήνες στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ήταν κατάδικος

Ο Prigozhin επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο Abbas ήταν κατάδικος που στρατολογήθηκε από τη Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία.
Δεν ήταν ο μόνος Άραβας που βγήκε από τη φυλακή για αυτόν τον σκοπό, συμπλήρωσε. Ο θάνατός του Abbas ήταν «ηρωικός», υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων.
Σε βίντεο που δημοσιεύει το RIA FAN, ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο πατέρας του ιρακινού μισθοφόρου, διακρίνεται να παραλαμβάνει μετάλλιο ανδρείας και να επιδοκιμάζει την απόφαση του γιου του να πολεμήσει ως «εθελοντής» στο πλευρό των ρώσων εισβολέων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Reuters, ο Abbas ήταν πρωτοετής φοιτητής που συνελήφθη για υπόθεση ναρκωτικών και τον Ιούλιο του 2021 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών από δικαστήριο της ρωσικής πόλης Καζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης