Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Στα 15 δισ. δολ. η αξία – Στο ένα τρίτο του ποσού που διέθεσε ο Elon Musk για την εξαγορά

Twitter: Στα 15 δισ. δολ. η αξία – Στο ένα τρίτο του ποσού που διέθεσε ο Elon Musk για την εξαγορά
Η αξία του Twitter υποχώρησε στο ένα τρίτο του ποσού που διέθεσε ο Elon Musk για την εξαγορά
Μόλις 15 δισεκατομμύρια δολάρια αξίζει το Twitter, σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση της Fidelity.
Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του αντιτίμου των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πλήρωσε ο Elon Musk για την εταιρεία τον Οκτώβριο.
Σημειώνεται πως η Fidelity ήταν ένας από τους 19 επενδυτές που υποστήριξαν την αγορά του Musk.
Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την αγορά, η Fidelity μείωσε την αξία του μεριδίου της κατά 56% της αρχικής αξίας αγοράς, και τη μείωσε ξανά τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.
Η αποτίμηση μπορεί να βρεθεί στην αναφορά μηνιαίων καταθέσεων του Fidelity Blue Chip Growth Fund της 28ης Απριλίου, με το ποσοστό του fund στην "X Corp Holdings" - το μη δημόσιο φορέα που τώρα κατέχει το Twitter - να εκτιμάται στα 6,55 εκατομμύρια δολάρια.
Στο τέλος του Απριλίου, αυτό αντιπροσώπευε μόλις το 0,016% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων του fund, που ανέρχονταν σε 40,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα έσοδα από διαφημίσεις έχουν μειωθεί δραματικά από τότε που ο Musk ανέλαβε τον έλεγχο.
Η Sensor Tower εκτίμησε ότι οι δαπάνες των 10 κορυφαίων διαφημιστών της πλατφόρμας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 89% σε σχέση με το ρυθμό που είχε κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2023.
Το Twitter Blue – ένα συνδρομητικό προϊόν που προσφέρει στους χρήστες πρόσθετα προνόμια με μηνιαία συνδρομή που ξεκινά από 8 δολάρια - ξεκίνησε με αδύναμες επιδόσεις.
Η υπηρεσία ξεκίνησε τον Νοέμβριο και έτυχε μεγάλης ώθησης τον Μάρτιο.
Αν ρίξετε μια πιο διεισδυτική ματιά, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, καθώς η διατήρηση των συνδρομητών έχει αποδειχθεί εκπληκτικά δύσκολη.
Όπως αναφέρει το Mashable, "Από τους περίπου 150.000 αρχικούς συνδρομητές του Twitter Blue, μόνο περίπου 68.157 παρέμειναν και διατήρησαν την πληρωμένη συνδρομή τους μέχρι τις 30 Απριλίου."
Αυτή η χαμηλή επίδοση μπορεί να οφείλεται στην απογοήτευση των συνδρομητών για το αποτύπωμά τους στην πλατφόρμα.
Περίπου το 50% από εκείνους που εγγράφονται στο Twitter Blue έχουν λιγότερους από 1.000 ακόλουθους.
Παράλληλα, οι μεγάλοι παίκτες δεν βιάζονται να εγγραφούν.
Αφού απείλησε να αφαιρέσει τα αγαπημένα τους "επαληθευμένα" μπλε σήματα ελέγχου, το Twitter υποχώρησε και τώρα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες σε πολλούς λογαριασμούς που έχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ακόλουθους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Tucker Carlson τον Απρίλιο, ο Musk δήλωσε: "Απομένει να δούμε εάν [η αγορά του Twitter] ήταν οικονομικά έξυπνη.
Προς το παρόν, δεν είναι.
Μόλις ανατιμολογήσαμε την εταιρεία στο ένα τρίτο της τιμής εξαγοράς...
Το timing ήταν τραγικό, καθώς έγινε πριν την πτώση των διαφημίσεων."
Την ίδια στιγμή, ο Musk δήλωσε ότι "κάποια πράγματα είναι ανεκτίμητα", χαρακτηρίζοντας τη χρηματοοικονομική σκέψη ως "δευτερεύον ζήτημα", υποστηρίζοντας την ελευθεροτυπία ως μέσο για τη "διασφάλιση της δύναμης της δημοκρατίας".
Υπενθυμίζεται πως ο Musk κατέχει περίπου το 79% του Twitter.
Παρόλο που η τελευταία αξιολόγηση της Fidelity μειώνει την καθαρή αξία του Musk κατά 850 εκατομμύρια δολάρια, το Bloomberg Billionaire's Index τον βλέπει συν 48 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
Χάρη στην αύξηση των μετοχών της Tesla κατά 63%, λέγεται ότι η αξία του τώρα ανέρχεται σε 187 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης