Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η λογοκρισία στο κόκκινο - Το Instagram μπλόκαρε τον λογαριασμό του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ R. Kennedy, παρέμβαση Elon Musk

Η λογοκρισία στο κόκκινο - Το Instagram μπλόκαρε τον λογαριασμό του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ R. Kennedy, παρέμβαση Elon Musk
O Kennedy υποστήριξε ότι «το να φιμώνεις έναν σημαντικό πολιτικό υποψήφιο είναι βαθιά αντιδημοκρατικό»
Σχετικά Άρθρα
Η προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Robert Kennedy Junior στο Instagram μπλοκαρίστηκε από τη Meta, την εταιρεία στην οποία ανήκει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
O Kennedy υποστήριξε ότι «το να φιμώνεις έναν σημαντικό πολιτικό υποψήφιο είναι βαθιά αντιδημοκρατικό».
«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το σύγχρονο αντίστοιχο της πλατείας της πόλης», έγραψε ο υποψήφιος, ο οποίος είναι ανιψιός του πρώην προέδρου John F. Kennedy.
«Πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία εάν μόνο ορισμένοι υποψήφιοι έχουν πρόσβαση σε αυτήν;» διερωτήθηκε ο Δημοκρατικός υποψήφιος, ο οποίος στη διάρκεια της πανδημίας διακρίθηκε για τις μάχες του ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επιβολή αυταρχικών μέτρων, όπως τα lockdown.

Παρέμβαση Musk


Για τον αποκλεισμό του από το Instagram ο Kennedy είχε συζήτηση στο Twitter με τον ιδιοκτήτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Elon Musk
«Ενδιαφέρον… όταν χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση email του TeamKennedy για να δημιουργήσουμε λογαριασμούς @instagram, λαμβάνουμε μια αυτόματη απαγόρευση 180 ημερών.
Μπορεί κανείς να μαντέψει γιατί συμβαίνει αυτό;» έγραψε στο Twitter o Kennedy. Απαντώντας στην ανάρτησή του, ο Musk έγραψε: «Θα θέλατε να κάνετε μια συζήτηση μαζί μου στο Spaces την επόμενη εβδομάδα;»
Ο Kennedy συμφώνησε, λέγοντας ότι θα το έκανε τη Δευτέρα 5/6/2023. Λογοκρισία και στην πανδημία

Δεν είναι η πρώτη φορά που είτε το Facebook είτε το Instagram – και τα δύο ανήκουν στη Meta- αναλαμβάνουν δράση κατά του Kennedy.
Το 2021, το Instagram του απαγόρευσε να δημοσιεύει θέματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων και τον Covid.
Μετά την απαγόρευση του από την πλατφόρμα, ο Kennedy υποστήριξε ότι οι αναρτήσεις του στο Instagram που εγείρουν εύλογες ανησυχίες για τα εμβόλια, στηρίζονται σε έρευνες.
Ο λογαριασμός του απαγορεύτηκε λίγες μέρες αφότου το Facebook και το Instagram ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν τη διάδοση αυτού που περιέγραψαν ως παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας που αποκαλύπτει ότι προκαλούν αυτισμό, είναι επικίνδυνα ή αναποτελεσματικά.
«Αυτό το είδος λογοκρισίας είναι αντιπαραγωγικό εάν ο στόχος μας είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική παροχή εμβολίων», τόνισε τότε ο Kennedy.
Ο Kennedy, γιος του πρώην υποψηφίου για την προεδρία και γερουσιαστή Robert Kennedy έχει συνδέσει εδώ και χρόνια τα εμβόλια με τον αυτισμό.
Το Kennedy's Children's Health Defense, προτού απαγορευθεί επίσης στο Facebook και το Instagram το 2022, υποστηρίζει ότι τα εμβόλια κατά του τετάνου μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα και τα αντίστοιχα κατά της πολιομυελίτιδας είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνα για την αύξηση των περιπτώσεων της νόσου παγκοσμίως.

Όταν φιμώνει η Bigh Tech

Οι επικριτές των μονοπωλίων της Bigh Tech (των μεγάλων τεχνολογικών εταιρείων) υποστηρίζουν πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να είναι οι κριτές του τι μπορεί και δεν μπορεί να αναρτηθεί, λέγοντας ότι ορισμένες πολιτικές ελέγχου περιεχομένου γύρω από την «παραπληροφόρηση» ισοδυναμούν με λογοκρισία, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Αυτή η κριτική έφτασε στα ύψη στις αρχές του 2021 μετά την απαγόρευση του πρώην προέδρου Donald Trump στο Twitter, το Facebook, το YouTube και άλλους ιστότοπους, που ανήκουν στη Big Tech πριν αποκατασταθούν ως επί το πλείστον οι λογαριασμοί του.
Ένας αριθμός άλλων επιφανών ατόμων που αμφισβήτησαν τα κυρίαρχα αφηγήματα απαγορεύτηκαν επίσης το 2021 και το 2022. Λόγω των εκτεταμένων απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν, δημιουργήθηκαν ορισμένοι εναλλακτικοί ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Trump’s Truth Social, η πλατφόρμα βίντεο Rumble, Gettr και άλλοι.
Όταν ο Musk αγόρασε το Twitter στα τέλη του 2022, προχώρησε στην αποκατάσταση ορισμένων σημαντικών λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Trump, αν και ο πρώην πρόεδρος δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και αυτή τη στιγμή δημοσιεύει στο Truth Social.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης