Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα ο χρυσός – Έκλεισε στο +0,2% και τα 1.974,3 δολ. η ουγγιά

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα ο χρυσός – Έκλεισε στο +0,2% και τα 1.974,3 δολ. η ουγγιά
Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο χρυσός, απόρροια των προβληματισμών που προκάλεσαν τα στοιχεία για σημαντικούς δείκτες της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο μη μεταποιητικός PMI μειώθηκε στο 50,3 τον περασμένο μήνα από 51,9 τον Απρίλιο. Μια ένδειξη πάνω από το 50 δείχνει ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα δύο τρίτα της οικονομίας. Αν και ο PMI παραμένει πάνω από το επίπεδο του 49,9, το οποίο σύμφωνα με τον ISM με την πάροδο του χρόνου δείχνει ανάπτυξη στη συνολική οικονομία, η επιβράδυνση του περασμένου μήνα αύξησε τους κινδύνους ύφεσης. Ο τομέας των υπηρεσιών βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης κατά του πληθωρισμού, καθώς οι τιμές των υπηρεσιών τείνουν να είναι πιο επίμονες και να μην ανταποκρίνονται απόλυτα στις αυξήσεις των επιτοκίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα 5/6 με ήπια κέρδη 0,2% στα 1.974,30 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από τρεις συνεδριάσεις ανόδου.
Υπενθυμίζεται πως, μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών, η τιμή του ενισχύθηκε κατά 1,3% την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης