Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φεύγουν άρον άρον τα hedge funds από την Ευρώπη - Ο ρόλος JP Morgan, Morgan Stanley και Goldman Sachs

Φεύγουν άρον άρον τα hedge funds από την Ευρώπη - Ο ρόλος JP Morgan, Morgan Stanley και Goldman Sachs
Τα hedge funds που χρησιμοποιούν αλγορίθμους για να διαπραγματεύονται τις τάσεις της αγοράς, έφυγαν από τις ευρωπαϊκές μετοχές και τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ και μετακινήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία
Άρον άρον φεύγουν τα hedge funds από τις ευρωπαϊκές μετοχές, αναζητώντας αξίες σε άλλες γωνιές του πλανήτη των αγορών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου εγκατέλειψαν τις ευρωπαϊκές μετοχές την περασμένη εβδομάδα για μετοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, σύμφωνα με τις αναλύσεις της JP Morgan, της Morgan Stanley και της Goldman Sachs, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία ανέβασαν τις αγορές μετοχών και στις δύο χώρες.
Οι Commodity Trading Advisors, τα hedge funds που χρησιμοποιούν αλγορίθμους για να διαπραγματεύονται τις τάσεις της αγοράς, έφυγαν από τις ευρωπαϊκές μετοχές και τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ και μετακινήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.
Σύμφωνα με την JP Morgan, τα κεφάλαια αυτά έχουν λάβει τη μεγαλύτερη ανοδική θέση σε ιαπωνικές μετοχές που έχει παρατηρηθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ τα long, ή ανοδικά στοιχήματα, σε μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου "περιορίστηκαν περισσότερο τον Μάιο".

Οι λόγοι των αλλαγών στις θέσεις

Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και η ανακούφιση ότι αποτράπηκε η κρίση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ ώθησαν τον δείκτη S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο την Παρασκευή, ενώ οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της, ωθώντας τον Nikkei σε υψηλό 33 ετών στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 18 Ιανουαρίου τη Δευτέρα.
Οι καθαρές αγορές των hedge funds σε βορειοαμερικανικές μετοχές έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο που είχε δει η Goldman Sachs εδώ και περίπου πέντε μήνες, με αιχμή τις επενδύσεις στην πληροφορική, τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και την υγειονομική περίθαλψη, αναφέρεται σε σημείωμα της Goldman Sachs.
Οι καθαρές πωλήσεις σε αμερικανικές ενεργειακές μετοχές έφτασαν σε υψηλά 10 εβδομάδων και πλησίασαν τα υψηλότερα επίπεδα από το 2018, προστίθεται στο σημείωμά της.
Τα hedge funds αγόρασαν επίσης μετοχές βορειοαμερικανικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών, εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης, βιομηχανικών εταιρειών και τομέων που σχετίζονται με τον καταναλωτή, σύμφωνα με την Morgan Stanley.
Ένα ξεχωριστό σημείωμα της Morgan Stanley ανέφερε ότι οι αγορές βρίσκονται τώρα στη μέση αρκετών "θερμότερων αλλά μικρότερων", κύκλων κερδών.
Μια ύφεση των κερδών φέτος είναι πιθανή, αλλά δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί από τις αγορές, ανέφερε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης