Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλότερα επίπεδα του 2023 η Wall Street – Στο +0,24% o S&P 500, o Nasdaq +0,36%

Στα υψηλότερα επίπεδα του 2023 η Wall Street – Στο +0,24% o S&P 500, o Nasdaq +0,36%
Nευρικότητα στη Wall Street...
Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, με τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα του 2023.
Στο μεταξύ, η αγορά προσπαθεί να εκτιμήσει πού θα γείρει η πλάστιγγα, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις των Αμερικανών policy maker: σύσφιξη ή χαλάρωση…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε +0,03%, στις 33.573 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε αύξηση +0,24%, στις 4.283 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε +0,36%, στις 13.276 μονάδες.
δα_1.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple, αφότου η εταιρεία παρουσίασε το πολυαναμενόμενο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας, όπως επίσης και νέο λογισμικό στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, υποχώρησε 0,21%.
«Αν είστε μια εταιρεία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η ουρά κουνάει τον σκύλο σε κάποιο βαθμό», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.
Βουτιά 12% πραγματοποίησε η μετοχή του Coinbase μετά τη μήνυση που υπέβαλε κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, το Bloomberg αναφέρει ότι το Boeing θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των αεροσκαφών 787 Dreamliner μετά τον εντοπισμό ελαττωματικών μερών, καθώς ο κατασκευαστής αεροσκαφών προσπαθεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για αεροσκάφη μεγάλης απόστασης.
Το ελάττωμα μπορεί να επηρεάσει περίπου 90 Dreamliner που έχουν ήδη κατασκευαστεί, αλλά δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, ανέφερε η Boeing την Τρίτη.
Οι μετοχές της Boeing (BA) υποχώρησε κατά περίπου 0,73% μετά την είδηση...

Aνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά διαπραγματεύτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρότι απογοήτευσαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ, καθώς επανέρχεται η ανησυχία για την ανάπτυξη.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,18%, στις 15.992 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε αύξηση 0,37%, στις 7.628 μονάδες.
Στις 7.209 μονάδες με αύξηση 0,11% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,67%, στις 27.036 μονάδες.
88_2.JPG
Στα μάκρο, απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ των αναλυτών είχε υποδείξει αύξηση 3,0%.
Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 9,9% τον Απρίλιο.
Οι νέες παραγγελίες είναι πολύ αδύναμες, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών παραμένει υψηλό, δήλωσε στο Reuters ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg.
"Οι εταιρείες θα συνεχίσουν να παράγουν, αλλά οι νέες παραγγελίες δεν έρχονται όσο συνήθως, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί η παραγωγή", δήλωσε ο Schmieding.
"Η παραγωγή δεν έχει περιθώρια περαιτέρω ανάκαμψης", δήλωσε η Franzisca Palmas, ανώτερη οικονομολόγος της Capital Economics για την Ευρώπη.
"Η νέα ζήτηση είναι πολύ εξειδικευμένη".
Η στατιστική υπηρεσία δημοσιεύει περισσότερα οικονομικά στοιχεία στην ιστοσελίδα της.

Αμετάβλητες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στη ζώνη του ευρώ τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η Eurostat την Τρίτη, καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν λιγότερα χρήματα για τρόφιμα και καύσιμα αυτοκινήτων, αλλά αύξησαν τις αγορές άλλων προϊόντων, ιδίως μέσω διαδικτύου.
Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στις 20 χώρες που μοιράζονται το νόμισμα του ευρώ ήταν στα ίδια επίπεδα με τον Μάρτιο και ήταν 2,6% χαμηλότερος σε ετήσια βάση.
Αυτό συγκρινόταν με τις μέσες προβλέψεις σε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων για μηνιαία αύξηση 0,2% και μείωση 3,0% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η κατανάλωση ήταν αδύναμη όλο το έτος, καθώς τα πραγματικά εισοδήματα μειώνονται και τα νοικοκυριά ξοδεύουν πλέον μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους στην ακριβή ενέργεια και στην αποπληρωμή πιστώσεων και υποθηκών, υπονομεύοντας τη ζήτηση για άλλα αγαθά.
Τα νοικοκυριά έχουν επίσης αυξήσει τις αποταμιεύσεις τους λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και ως προφύλαξη σε μια περίοδο χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης.
Οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού μειώθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και οι πωλήσεις καυσίμων αυτοκινήτων κατά 2,3%.
Οι πωλήσεις μη τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,5%, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,7%.
Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, όλες οι κατηγορίες πωλήσεων ήταν ασθενέστερες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης