Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία «καίγεται» να αποκτήσει 50 συστοιχίες Patriot για να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς πυραύλους

Η Ουκρανία «καίγεται» να αποκτήσει 50 συστοιχίες Patriot για να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς πυραύλους
To Κίεβο χρειάζεται 50 συστοιχίες Patriot
Σχετικά Άρθρα
Την προμήθεια 50 συστοιχιών Patriot για να αντιμετωπίσει την "απεριόριστη" προμήθεια πυραύλων της Ρωσίας, εξετάζει η Ουκρανία, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο
Ο Yurii Ihnat, εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, λέει ότι ο στόχος για την απόκτηση περίπου πενήντα συστημάτων αεράμυνας Patriot για την προστασία του ουρανού από τους ρωσικούς πυραύλους είναι απαραίτητος.
Ο Ihnat υπενθύμισε τις δηλώσεις του προέδρου Zelenskyy, ο οποίος δήλωσε ότι το Κίεβο χρειάζεται 50 συστοιχίες Patriot.
"Αυτός, φυσικά, είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, αλλά θα τον πετύχουμε σε κάθε περίπτωση.
Τόσο οι Patriot όσο και οι SAMP-T λειτουργούν με βαλλιστική, και επίσης δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς άλλα συστήματα.
Τόσο το IRIS-T όσο και το NASAMS αποτελούν τη βάση της αεράμυνάς μας, η οποία θα πρέπει να αντικαταστήσει τα παλιά σοβιετικά όπλα.
Ως εκ τούτου, 50 συστοιχίες Patriot δεν πρέπει να τρομάξουν κανέναν, ανέφεραν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία έχει απεριόριστους πυραύλους

Εν όψει των πυραυλικών επιθέσεων από τη Μόσχα, ένας Ουκρανός βουλευτής υποστήριξε ότι η Ρωσία μπορεί να κατασκευάσει αρκετούς πυραύλους για να πλήξει την Ουκρανία δύο έως τρεις φορές.
Ο Roman Kostenko, βουλευτής του κόμματος Holos και γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εθνική ασφάλεια, την άμυνα και τις μυστικές υπηρεσίες, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο Radio NV στις 4 Ιουνίου ότι τα ρωσικά αποθέματα πυραύλων δεν αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα.
Ο βουλευτής Kostenko υποστήριξε με σιγουριά ότι διαθέτει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των πυραύλων που κατέχει η Ρωσία.
Ο Kostenko υποστήριξε ότι με βάση τις αναφορές των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών, η Ρωσία διαθέτει άφθονους πόρους που θα της επέτρεπαν να εξαπολύσει επιθέσεις στην Ουκρανία πάνω από δύο ή τρεις φορές.
Τόνισε τη σημασία της αναπλήρωσης των προμηθειών αεράμυνας της Ουκρανίας και προέτρεψε τους Ουκρανούς να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις αναζητώντας καταφύγιο όταν εκδίδονται συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής.

Ρωσική απειλή για μεγάλο διάστημα

Ο Kostenko δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί την ικανότητα να αποτελεί σημαντική απειλή για την Ουκρανία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει κυρώσεις που απευθύνονται κυρίως σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις, η Ρωσία έχει επιδείξει την ικανότητα να αναπληρώνει γρήγορα τα αποθέματα των πυραύλων της.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ικανότητα της Ρωσίας να κατασκευάζει διάφορους τύπους πυραύλων που χρησιμοποιούνται κατά της Ουκρανίας δείχνει ότι ο πόλεμος είναι απίθανο να τελειώσει σύντομα.
Υπογράμμισε τη σημασία του κλεισίματος του εναέριου χώρου της Ουκρανίας και της απόκτησης μαχητικών αεροσκαφών για την ενίσχυση των αμυντικών τους δυνατοτήτων. Τόνισε επίσης την ανάγκη ανάπτυξης της εγχώριας παραγωγής πυραύλων.
Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ περισσότερων επιχειρήσεων παρόμοιων με την επιδρομή στο Σεμπέκινο, ώστε η Ρωσία να βιώσει τις συνέπειες των πράξεών της.
Ο Ουκρανός βουλευτής αναγνώρισε επίσης ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά και προειδοποίησε να μην δίνονται ψευδείς διαβεβαιώσεις για άμεση επίλυση. Πιστεύει ότι η νίκη θα επιτευχθεί μόνο εάν όλοι παραμείνουν ενωμένοι και η στρατιωτική βιομηχανία λειτουργήσει με πλήρη δυναμικότητα.
Η δήλωση του Ουκρανού βουλευτή υποδηλώνει ότι το υπάρχον πυραυλικό οπλοστάσιο της Ρωσίας αποτελεί σημαντική απειλή για τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση ή την αύξηση της συχνότητας των πυραυλικών επιθέσεων από τη Μόσχα στο μέλλον.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu υποστήριξε προηγουμένως ότι η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή πυραύλων και ότι υπάρχουν σχέδια για τον διπλασιασμό της τρέχουσας παραγωγής στο εγγύς μέλλον.
Τούτου λεχθέντος, δεδομένων των αυξανόμενων ανησυχιών γύρω από μια πιθανή ουκρανική αντεπίθεση, οι πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορεί να αποσκοπούν στην προβολή μιας προληπτικής στάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης