Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας - Maslov (Ρώσος πρέσβης): Σποραδική και τυπική η επικοινωνία

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας - Maslov (Ρώσος πρέσβης): Σποραδική και τυπική η επικοινωνία
Η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αναμένεται στο εγγύς μέλλον λέει ο Ρώσος πρέσβης
Άκρως απαισιόδοξος για τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις εμφανίζεται ο Andrey Maslov, o πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, ο οποίος υποστηρίζει πως η Αθήνα ακολουθεί αυστηρά τη γραμμή της ΕΕ, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται στο εγγύς μέλλον η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας.
«Δεν πρέπει να αναμένεται η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας στο εγγύς μέλλον.
Η κατάσταση των διμερών σχέσεων, από την καταστροφή τους λόγω των πρωτοβουλιών της Αθήνας μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δεν έχει αλλάξει» επισήμανε σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ο Maslov όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Καμία προσπάθεια από την Αθήνα

«Η επικοινωνία μας περιορίζεται σε σποραδικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών που αφορούν κυρίως τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα και της ελληνικής στη Ρωσία» υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κάνει καμία προσπάθεια για να αποκαταστήσει τις επίσημες σχέσεις.

Στη γραμμή της ΕΕ

«Δεν λαμβάνουμε κανένα σήμα από τους Έλληνες.
Όσον αφορά την χώρα μας, η ηγεσία της Ελλάδας, η προηγούμενη κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την κοινή γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης