Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με διαφημιστικές... πινακίδες το Ιράν: «Σε 400 δευτερόλεπτα στο Τελ Αβίβ» - Απειλές από το υπερηχητικό πύραυλο Fattah, ο «Πορθητής»

Με διαφημιστικές... πινακίδες το Ιράν: «Σε 400 δευτερόλεπτα στο Τελ Αβίβ» - Απειλές από το υπερηχητικό πύραυλο Fattah, ο «Πορθητής»
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίσει πως ο υπερηχητικός πύραυλος που παρουσιάστηκε πρόσφατα μπορεί να παρακάμψει ακόμη και τα πιο προηγμένα αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του «σιωνιστικού καθεστώτος», συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού συστήματος Iron Dome του Ισραήλ
Το Ιράν έχει στήσει μια διαφημιστική πινακίδα στην Τεχεράνη με τον υπερηχητικό πύραυλο Fattah και ένα ανατριχιαστικό μήνυμα που λέει, «400 δευτερόλεπτα στο Τελ Αβίβ», απειλώντας ευθέως τη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ.
Στις 7 Ιουνίου, μετά την αποκάλυψη από το Ιράν του φερόμενου υπερηχητικού πυραύλου εγχώριας παραγωγής, στους δρόμους της Τεχεράνης έκανε την εμφάνιση της μια διαφημιστική πινακίδα που παρουσίαζε τον υπερηχητικό πύραυλο Fattah.
Αυτή η διαφημιστική πινακίδα, που μεταφέρει ένα απειλητικό μήνυμα τόσο στα περσικά όσο και στα εβραϊκά, επιχειρεί να εκφοβίσει το Ισραήλ, εντείνοντας την ήδη ασταθή κατάσταση στην περιοχή.
Ο Ιρανός πρόεδρος, Ebrahim Raisi, παρευρέθηκε στην τελετή αποκάλυψης του πυραύλου Fattah («Πορθητής»), ο οποίος υποστηρίζεται ότι έχει βεληνεκές 870 μιλίων (1.400 χιλιόμετρα) και ικανότητα να ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 15 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου. 
Με την ικανότητά του να παρακάμπτει τα συστήματα αεράμυνας, το Ιράν ισχυρίζεται ότι ο πύραυλος Fattah μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε περιοχή στο Ισραήλ. 

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίσει πως ο υπερηχητικός πύραυλος που παρουσιάστηκε πρόσφατα μπορεί να παρακάμψει ακόμη και τα πιο προηγμένα αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του «σιωνιστικού καθεστώτος», συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού συστήματος Iron Dome του Ισραήλ. 
Σύμφωνα με το μήνυμα στο πανό, ο Διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης του IRGC, ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh τόνισε κατά την τελετή αποκάλυψης στις 6 Ιουνίου ότι ο πύραυλος Fattah μπορεί να φτάσει στο Τελ Αβίβ σε μόλις «400 δευτερόλεπτα».

Μεγάλη απειλή για το Ισραήλ;

Τα υπερηχητικά βλήματα, ικανά να φτάσουν ταχύτητες τουλάχιστον 5 Mach, ή πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, είναι γνωστά για την απίστευτη ταχύτητα και την ικανότητα ελιγμών τους, καθιστώντας τους εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν.
Η υψηλή ταχύτητα και η ικανότητα ελιγμών των υπερηχητικών πυραύλων μπορεί πράγματι να δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας στα αντίπαλα έθνη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων ασφαλείας τους.
Ο Amir Ali Hajizadeh, ο διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, χαιρέτισε τον πύραυλο Fattah ως «έναν πύραυλο που είναι μοναδικός στον κόσμο».
Ενώ το Ιράν δεν έχει παράσχει λεπτομέρειες για την πραγματική εκτόξευση πυραύλου, ο Amir Ali Hajizadeh εξήγησε ότι διεξήχθη επίγεια δοκιμή του κινητήρα του πυραύλου. Αυτή η δοκιμή εδάφους περιλάμβανε εκτόξευση του κινητήρα του πυραύλου ενώ ήταν τοποθετημένος σε βάση για να αξιολογηθούν οι δυνατότητές του.
Ισραηλινοί ειδικοί πιστεύουν ότι η Τεχεράνη δεν έχει ακόμη αναπτύξει πλήρως τον υπερηχητικό πύραυλο. Ωστόσο, εάν αναπτυχθεί με επιτυχία, αναγνωρίζουν ότι ένα τέτοιο όπλο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική απειλή για το Ισραήλ.

Fx6z9yaX0AIpdc7.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης