Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία παρέδωσε 105 τόνους τρόφιμα και νερό στους πλημμυροπαθείς του φράγματος Nova Kakhovka

Η Ρωσία παρέδωσε 105 τόνους τρόφιμα και νερό στους πλημμυροπαθείς του φράγματος Nova Kakhovka
Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών σημείωσε ότι μεταξύ των κατοίκων της περιοχής υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Υπάλληλοι του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας παρέδωσαν 75 τόνους τροφίμων και 30 τόνους εμφιαλωμένο νερό στην πλημμυρική ζώνη στην περιοχή Kherson όπου καταστράφηκε το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka.
«Αυτή τη στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης έχει ήδη παραδώσει περίπου 75 τόνους τροφίμων και 30 τόνους εμφιαλωμένο νερό», δήλωσε στο TASS η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.
Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών σημείωσε ότι μεταξύ των κατοίκων της περιοχής υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σε αυτή την περίπτωση, οι διασώστες μοιράζουν νερό και τρόφιμα στους ανθρώπους, τα οποία συνεχίζουν να παραδίδονται στη ζώνη έκτακτης ανάγκης.

Η στάθμη του νερού στη δεξαμενή Kakhovka συνεχίζει να μειώνεται.

"Σε ορισμένες περιοχές όπου έχει φύγει το νερό, υπάλληλοι του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης βοηθούν τις δημοτικές υπηρεσίες να το αντλήσουν.
Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται εξοπλισμός άντλησης που παραδόθηκε νωρίτερα.
Έτσι, περίπου 49.000 κυβικά μέτρα αντλήθηκαν στη Novaya Kakhovka." πρόσθεσε το υπουργείο.
Συνολικά, 795 άτομα και 344 μονάδες εξοπλισμού συμμετείχαν στην εξάλειψη των συνεπειών έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Kherson.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσαν πυραυλική επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka το πρωί της 6ης Ιουνίου, καταστρέφοντας τις βαλβίδες του και προκαλώντας ανεξέλεγκτη απελευθέρωση νερού. Τριάντα πέντε οικισμοί και περιοχές έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.
Οι κάτοικοι των κοντινών οικισμών απομακρύνονται. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πλημμύρας.
Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν σε επίθεση πυροβολικού σε κέντρο εκκένωσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Από την έναρξη της επιχείρησης διάσωσης, περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί, μεταξύ των οποίων 235 παιδιά και 81 άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.
Η καταστροφή του φράγματος προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο περιβάλλον, στις γεωργικές εκτάσεις κατά μήκος του Δνείπερου και αύξησε τον κίνδυνο ξήρανσης του καναλιού της Βόρειας Κριμαίας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov χαρακτήρισε την επίθεση στον HPP Kakhovka σκόπιμη πράξη δολιοφθοράς από την Ουκρανία και είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για τις συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης