Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην κόψη του ξυραφιού – Εμπλοκή των ΗΠΑ στην επίθεση ουκρανικών θαλάσσιων drones σε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Στην κόψη του ξυραφιού – Εμπλοκή των ΗΠΑ στην επίθεση ουκρανικών θαλάσσιων drones σε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν με έξι θαλάσσια drones στο πλοίο Priazovye
Σχετικά Άρθρα
Άμεση εμπλοκή έχουν οι ΗΠΑ στην πειρατική επίθεση ουκρανικών θαλάσσιων drones στο ρωσικό πλοίο Priazovye του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που έχει να αναλάβει την προστασία των αγωγών Turkstream και Blue Stream, οι οποίοι μεταφέρουν ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν με έξι θαλάσσια drones στο πλοίο Priazovye καθώς το πλοίο με τα συνήθη όπλα του κατάφερε να την αποκρούσει.
Το πλοίο συνεχίζει να εκτελεί τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί μετά την απόπειρα επίθεσης της Ουκρανίας, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα μεταξύ του ρωσικού πληρώματος, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Δεν υπάρχουν θύματα.
Το πλοίο δεν έχει υποστεί ζημιές. Το πλοίο Priazovye του στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να εκτελεί τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.
Η εμπλοκή των ΗΠΑ έγκειται στο ότι ένα στρατηγικό τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος επιτήρησης RQ-4B Global Hawk πραγματοποίησε αναγνώριση στον εναέριο χώρο πάνω από το κεντρικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας κατά την απόπειρα επίθεσης της Ουκρανίας, όπως και σε άλλες προηγούμενες περιπτώσεις.

drone_2.jpg
drone_b_2.jpg

Η επίθεση στο Ivan Hurs


Υπενθυμίζεται, πως το ρωσικό πλοίο Ivan Hurs δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα ταχύπλοα στη Μαύρη Θάλασσα, πλησιάζοντας στο Στενό του Βοσπόρου.
Και αυτό το πολεμικό πλοίο προστάτευε τους αγωγούς αερίου TurkStream και BlueStream, που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία, εν μέρει μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
«Όλα τα σκάφη του εχθρού καταστράφηκαν από πυρά από τον συνήθη οπλισμό ενός ρωσικού πλοίου 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βοσπόρου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Το Ivan Hurs είναι ένα μεσαίου μεγέθους αναγνωριστικό πλοίο που καθελκύστηκε το 2013.
Ο TurkStream μεταφέρει αέριο από τη χερσόνησο Ταμάν της Ρωσίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας σε ένα σημείο δυτικά του Βοσπόρου.
Ο Blue Stream, ωστόσο, διασχίζει την ανατολική Μαύρη Θάλασσα από βορρά προς νότο, φθάνοντας στη στεριά περισσότερα από 700 χιλιόμετρα ανατολικά του Βοσπόρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης