Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση Prighozin στον Shoigu: Δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί στρατιωτικές δυνάμεις

Νέα επίθεση Prighozin στον Shoigu: Δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί στρατιωτικές δυνάμεις
Ο Prigozhin επιτίθεται συστηματικά κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας

Νέα επίθεση στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu, εξαπέλυσε ο Yevgeny Prigozhin.
Ο αρχηγός της εταιρείας μισθοφόρων Wagner δήλωσε ότι «δεν είναι βέβαιος» ότι οι δυνάμεις του θα παραμείνουν στην Ουκρανία μετά την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, έπειτα από πολύμηνες μάχες.
Οι μισθοφόροι της Wagner «δραστηριοποιούνται» στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και έχουν ενεργά συμβόλαια στις ζώνες αυτές.
Χθες, ο Prigozhin είχε δηλώσει ότι οι μισθοφόροι του δεν πρόκειται να υπογράψουν κανένα συμβόλαιο με τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει ότι όλες οι μισθοφορικές οργανώσεις θα πρέπει να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο μέχρι την 1η Ιουλίου, με στόχο, σύμφωνα με τη Μόσχα, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του ρωσικού στρατού.
 
Απόπειρα Shoigu να ελέγξει την Wagner

Αν και το υπουργείο Αμυνας δεν ανέφερε τη Wagner στην ανακοίνωσή του, τα ρωσικά μέσα θεωρούν ότι πρόκειται για απόπειρα του Shoigu να θέσει υπό τον έλεγχό του τη μισθοφορική οργάνωση.
Ο Prigozhin επιτίθεται συστηματικά κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας και του Σοϊγκού προσωπικά για ανικανότητα και προδοσία στη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Prigozhin δήλωσε ότι η Wagner έχει ενταχθεί στο συνολικό σύστημα και υποτάσσεται πλήρως στα συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά η πολύ αποτελεσματική διοικητική δομή της θα πληγεί, αν τεθεί από τις διαταγές του Σοϊγκού.
«Ο Shoigu δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί στρατιωτικές δυνάμεις», είπε ο Prigozhin, προσθέτοντας ότι η Wagner συντονίζει τη δράση της στην Ουκρανία με τον στρατηγό Sergei Surovikin, τον «στρατηγό Αρμαγεδδώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης