Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η Meloni υπόσχεται προστασία για τους καρκινοπαθείς έναντι τραπεζών και ασφαλιστών

Ιταλία: Η Meloni υπόσχεται προστασία για τους καρκινοπαθείς έναντι τραπεζών και ασφαλιστών
Προστασία σε πρώην καρκινοπαθείς έναντι τραπεζών και ασφαλιστών, υπόσχεται η Τζόρτζια Μελόνι
Σχετικά Άρθρα
Η ιταλική κυβέρνηση θα προωθήσει νόμο που θα διασφαλίζει στους επιζώντες του καρκίνου το «δικαίωμα στη λήθη», με στόχο να μην πέφτουν θύματα διακρίσεων από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλες υπηρεσίες, υποσχέθηκε σήμερα 13/6 η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, στην Ιταλία υπάρχουν περισσότεροι από 900.000 επιζώντες που μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες όταν προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα δάνειο, να συνάψουν ασφαλιστικά συμβόλαια ή να υιοθετήσουν ένα παιδί, λόγω του ιατρικού ιστορικού τους.
Η κα Μελόνι αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει «πολύ προσεκτικά» τα προσχέδια νόμου για το «δικαίωμα στη λήθη» και ότι έχει αναθέσει στον υπουργό Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι να παρακολουθεί την εξέλιξή τους και να παράσχει «την αναγκαία στήριξη». «Ο στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν έναν νόμο που θα δίνει απαντήσεις σ' ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει τη ζωή πολλών Ιταλών», πρόσθεσε η πρωθυπουργός.
Με βάση τον προτεινόμενο νόμο, οι επιζώντες του καρκίνου θα επιτρέπεται να μη μοιράζονται πληροφορίες για την ασθένειά τους με οικονομικές υπηρεσίες ή γραφεία υιοθεσίας, υπό τον όρο ότι θα έχουν περάσει 5-10 χρόνια από τη λήξη της θεραπείας τους. Παρόμοιοι νόμοι ισχύουν ήδη σε Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία, σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Ιατρικής Ογκολογίας (AIOM) που έχει αναλάβει εκστρατεία υπέρ της μεταρρύθμισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης