Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Αυξάνει το μέρισμα κατά 15% και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στα 5 δισ. δολ.

Shell: Αυξάνει το μέρισμα κατά 15% και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στα 5 δισ. δολ.
Η Shell θα αυξήσει τη συνολική διανομή στους μετόχους στο 30% έως 40% των ταμειακών ροών
Σε αύξηση του μερίσματος και του προγράμματος επαναγοράς μετοχών θα προχωρήσει η Shell, διατηρώντας παράλληλα σταθερή την παραγωγή πετρελαίου έως το 2030, στο πλαίσιο των προσπαθειών του διευθύνοντος συμβούλου Wael Sawan να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών που αμφιταλαντεύτηκαν σχετικά με το σχέδιο ενεργειακής μετάβασης.
Σε ένα νέο οικονομικό πλαίσιο που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η Shell δήλωσε ότι θα αυξήσει τη συνολική διανομή στους μετόχους στο 30% έως 40% των ταμειακών ροών από τις δραστηριότητες, από ένα ποσοστό 20% έως 30%.
Αυτό περιλαμβάνει αύξηση του μερίσματος κατά 15% και αύξηση του ρυθμού του προγράμματος επαναγοράς μετοχών που θα ξεκινήσει από το δεύτερο τρίμηνο σε 5 δισ. δολάρια από 4 δισ. δολάρια τα τελευταία τρίμηνα.
Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα μειωθούν σε ένα εύρος 22 έως 25 δισ. δολάρια ετησίως για το 2024 και το 2025, σε σύγκριση με τα προγραμματισμένα 23 έως 27 δισ. δολάρια το 2023, δήλωσε η Shell.
"Επενδύουμε για να παρέχουμε την ασφαλή ενέργεια που χρειάζονται οι πελάτες σήμερα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα μετασχηματίζουμε τη Shell για να κερδίσει σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα", ανέφερε ο Sawan σε δήλωσή του.
"Η απόδοση, η πειθαρχία και η απλούστευση θα είναι οι κατευθυντήριες αρχές μας".
Η Shell επανέλαβε τον στόχο της να γίνει μια εταιρεία με καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050.
Ο όμιλος δήλωσε ότι θα διατηρήσει σταθερή την παραγωγή πετρελαίου μέχρι το 2030 και θα αναπτύξει τις δραστηριότητές του στο φυσικό αέριο για να υπερασπιστεί τη θέση του ως ο μεγαλύτερος παίκτης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης