Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γενναία παρέμβαση Ουγγαρίας στα…εσωτερικά των ΗΠΑ: Ελπίζουμε σε νίκη Trump το 2024 για να έλθει ειρήνη στην Ουκρανία

Γενναία παρέμβαση Ουγγαρίας στα…εσωτερικά των ΗΠΑ: Ελπίζουμε σε νίκη Trump το 2024 για να έλθει ειρήνη στην Ουκρανία
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε στον πρώην πρόεδρο νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2024 και ευνοϊκή κατάληξη σε όλες τις αγωγές που υποβλήθηκαν εναντίον του
Σχετικά Άρθρα
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της υπερδύναμης, ωστόσο διακρίνεται από γενναιότητα και από την προσήλωση της Ουγγαρίας στην αναζήτηση ειρηνικής λύσης στην ουκρανική σύγκρουση.
Η Ουγγαρία εναποθέτει τις ελπίδες της σε μια επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος θα μπορούσε στη συνέχεια να βάλει τέλος στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto .
«Αν ο Πρόεδρος Trump είχε κερδίσει τις τελευταίες προεδρικές εκλογές εδώ στις ΗΠΑ, αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεσπάσει.
Επιζητούμε την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο ως ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον», είπε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών στο Newsmax TV.
Ο Szijjarto ευχήθηκε στον πρώην πρόεδρο νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2024 και ευνοϊκή κατάληξη σε όλες τις αγωγές που υποβλήθηκαν εναντίον του.
Η Βουδαπέστη έχει επανειλημμένα πει ότι, κατά την άποψή της, όχι μόνο η Ουκρανία και η Ρωσία, αλλά και οι ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος στρατιωτικός και οικονομικός υποστηρικτής του καθεστώτος του Κιέβου, θα πρέπει να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες για τη διευθέτηση της σύγκρουσης.

Πραγματικός φίλος της Ουγγαρίας ο Trump

Μιλώντας για τον Trump, ο Szijjarto τον αποκάλεσε τον πολιτικό «πραγματικό φίλο της Ουγγαρίας» και του ευχήθηκε επιτυχία στις προσεχείς δίκες.
«Όποτε ένας συντηρητικός ηγέτης έχει μια καλή ευκαιρία να κερδίσει σημαντικές προεδρικές εκλογές όπως ο Trump οποίος, από όσο καταλαβαίνουμε, έχει μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, τότε δέχεται αμέσως μια τεράστια επίθεση από το κυρίαρχο φιλελεύθερο ρεύμα», επεσήμανε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.
Εξάλλου και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban υποστήριξε νωρίτερα ανοιχτά τον Trump και για τις αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον του.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και του ευχήθηκε ανοιχτά επιτυχία στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Την ίδια στιγμή, ο Orban έχει τεταμένες σχέσεις με την κυβέρνηση του Δημοκρατικού διαδόχου του Trump, Joe Biden.
Οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν την ανεξάρτητη στάση της Βουδαπέστης σε μια σειρά διεθνών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και η Βουδαπέστη κατηγορεί με τη σειρά της την Ουάσιγκτον ότι επιδιώκει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας και υποστηρίζει την αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης