Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί «προηγείται» της επίσκεψης Blinken στην Κίνα ο Bill Gates; - Συνάντηση με τον Xi

Γιατί «προηγείται» της επίσκεψης Blinken στην Κίνα ο Bill Gates; - Συνάντηση με τον Xi
Η επίσκεψη του Gates πραγματοποιείται πριν από το πολυαναμενόμενο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο
Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, με τη συνάντηση να είναι η πρώτη του Xi με έναν ξένο διευθύνοντα σύμβουλο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Κινέζος ηγέτης σταμάτησε να ταξιδεύει στο εξωτερικό για σχεδόν τρία χρόνια, αφού η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Θα μπορούσε να είναι μια συνάντηση τετ-α-τετ, ανέφερε το Reuters χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το τι μπορεί να συζητήσουν.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το 2015 στο περιθώριο του Φόρουμ Μποάο, μιας συνάντησης πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Χαϊνάν.
Συζήτησαν σχετικά με την ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και τη μείωση της φτώχειας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

«Προηγείται» της επίσκεψης Blinken

Η επίσκεψη του Gates πραγματοποιείται πριν από το πολυαναμενόμενο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο, με στόχο τη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Qin Gang και ο Blinken συνομίλησαν την Τετάρτη και "συζήτησαν τη σημασία της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας" προκειμένου να διαχειριστούν τη σχέση ΗΠΑ-Κίνας και να "αποφύγουν τους λανθασμένους υπολογισμούς και τις συγκρούσεις", ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Άλλοι ξένοι τεχνολογικοί ηγέτες - όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook και της Tesla, Elon Musk - έχουν συναντηθεί με Κινέζους υπουργούς τους τελευταίους μήνες.
Τον Μάρτιο, ο Cook συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου της Κίνας Wang Wentao για να συζητήσουν την επαναλειτουργία της Κίνας και ευρύτερα θέματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ο Musk συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ding Xuexiang και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους στην Κίνα τον Μάιο, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να παρουσιάσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τις ξένες εταιρείες εν μέσω εντάσεων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης