Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mε κέρδη τερμάτισε η Wall εν μέσω προσδοκιών για το fiscal cliff - "Έσπασε" το φράγμα των 13.000 μονάδων ο Dow

Mε κέρδη τερμάτισε η Wall εν μέσω προσδοκιών για το fiscal cliff -
Θετικά πρόσημα κατέγραψε σήμερα η Wall λόγω των προσδοκιών για θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για το fiscal cliff.
Παράλληλα, τα κέρδη διευρύνθηκαν εξαιτίας των θετικών μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 13.022 μονάδες, αυξημένος κατά +0,28%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,43% και στις 1.416 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,68% στις 3.012 μονάδες.
Βουτιά -4,45%, στα 1,83 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,80 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,86 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, με ρυθμό 2,7% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία στο γ΄τρίμηνο, κυρίως λόγω των αυξημένων αποθεμάτων κι εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα στοιχεία αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, από 2% που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Ωστόσο, η αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες αναθεωρήθηκε πτωτικά στο 1,4% έναντι 2% της αρχικής πρόβλεψης. Ανοδικά αναθεωρήθηκαν οι εξαγωγές στο +1,1% έναντι πτώσης 1,6%.
Παράλληλα, την εκτίμηση πως δεν έχει επιτευχθεί καμία ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του fiscal cliff, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, J. Boehner.
Ωστόσο, το «στρατόπεδο» των Δημοκρατικών παραμένει αισιόδοξο για ευτυχή κατάληψη στις διαβουλεύσεις. Επί της ουσίας της διαπραγμάτευσης, οι Δημοκρατικοί έχουν απορρίψει τις περαιτέρω περικοπές δαπανών, ενώ παράλληλα, διαμηνύουν πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός.
Επίσης, κατά 23.000 υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, στις 393.000.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν υποχώρηση των αιτήσεων στις 390.000, λόγω του καταστροφικού περάσματος του τυφώνα Sandy από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Ο μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας τον τελευταίο μήνα ωστόσο, αυξήθηκε κατά 7.500 στις 405.250.
Ωστόσο, ως «ανεπαρκή» χαρακτηρίζει την πρόσκαιρη αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Dudley, καθώς υπερθεματίζει πως κρίνεται αρκετή ώστε να αλλάξει άρδην η αγορά εργασίας.
Παράλληλα, διαμήνυσε πως η Fed θα αξιολογήσει τις προοπτικές για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό, προκειμένου να αποφασιστεί ένα οι αγορές ομολόγων θα συνεχιστούν και το 2013.
Επίσης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά υψηλά» τα επίπεδα ανεργίας, ενώ επισήμανε την «αδυναμία» του κατασκευαστικού τομέα των ΗΠΑ.
Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή του, πως το πέρασμα του τυφώνα Sandy θα επιφέρει μία μεταβολή της τάξης του 0,25% - 0,5% στο ΑΕΠ του δ’ τριμήνου.
Την ίδια ώρα, κατά 5,2% αυξήθηκαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ των Οκτώβριο, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο μόλις 1%.
Παράλληλα, τον προηγούμενο μήνα(Σεπτέμβριο) οι εκκρεμείς πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο μόλις 0,3%  Σε ετήσια βάση, εκτινάχθηκαν κατά 18%, εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα(Οκτώβριο) του 2011, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 8,9%.
Τέλος, σε δημοπρασία 7ετών έντοκων ομολόγων, συνολικής αξίας 29 δισ. δολαρίων, προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία έφτασε στο 1,045%, έναντι των εκτιμήσεων για 1,046%.
Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 2,81 φορές, ενώ κατά μέσο όρο σε δημοπρασίες 7ετών ομολόγων άγγιξε τις 2,65 φορές.
Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 39,1%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 39,96%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης