Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία διαψεύδει Ρωσία: Σε πλήρη λειτουργία όλα τα Patriot

Ουκρανία διαψεύδει Ρωσία: Σε πλήρη λειτουργία όλα τα Patriot
Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το πόσα συστήματα Patriot λειτουργούν αυτή τη στιγμή
Σχετικά Άρθρα
Διαβεβαιώσεις ότι όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot που έχει λάβει από τις ΗΠΑ λειτουργούν κανονικά παρέχει η Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του ο Yuriy Ignat, εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας υποστήριξε ότι όλα τα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot που διαθέτουν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, είναι σε κατάσταση λειτουργίας.
«Όλοι οι Patriot είναι σε κατάσταση λειτουργίας, επιχειρούν, προστατεύουν τον ουρανό μας.
Όλα είναι καλά με τους Patriot, σας διαβεβαιώνω, όλες οι εγκαταστάσεις λειτουργούν» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rada ο Ignat, ο οποίος ωστόσο δεν διευκρίνισε πόσα συστήματα Patriot είχε παραλάβει αρχικά η Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εάν κάποια από αυτά καταστράφηκαν και πόσα τελικά λειτουργούν σήμερα.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τον περασμένο Μάιο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε αναφέρει πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταστρέψει πέντε εκτοξευτές και ένα σύστημα ραντάρ συστήματος Patriot στο Κίεβο με πύραυλο Kinzhal.
Εκτιμάται ότι δύο συστήματα Patriot έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία, ενώ υπάρχουν δεσμεύσεις για την παράδοση άλλων 5, αν και ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky έχει υποστηρίξει ότι συνολικά η Ουκρανία χρειάζεται 50 συστήματα Patriot.

Διαβεβαιώσεις και από Zelensky

Είναι χαρακτηριστικό πως στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του ο πρόεδρος Zelensky υποστήριξε και αυτός πως όλα τα συστήματα Patriot που έχουν δοθεί στην Ουκρανία από τον περασμένο Απρίλιο, είναι επιχειρησιακά λειτουργικά.
«Είναι ακόμα εδώ, επιχειρούν, και όλα τους καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους.
Όσο αποτελεσματικά είναι δυνατό.
Ούτε ένα σύστημα Patriot δεν έχει καταστραφεί» ανέφερε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης