Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι με την Τεχνητή Νοημοσύνη - H περιουσία των Zuckerberg και Ellison αυξήθηκε κατά 80 δισ. δολ.

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι με την Τεχνητή Νοημοσύνη - H περιουσία των Zuckerberg και Ellison αυξήθηκε κατά 80 δισ. δολ.
Κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κέρδισαν πολλά χρήματα και σε πολύ χρονικό διάστημα από το ράλι
Σχετικά Άρθρα
Η τεχνητή νοημοσύνη εκτός του ότι ήταν ένα από τα πιο hot θέματα για τη Wall Street το 2023, βοηθά και του τους πλούσιους να γίνουν… πλουσιότεροι.
Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το έξυπνο γλωσσικό εργαλείο ChatGPT εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλες τις αγορές, με μεγάλους επενδυτές να σπεύδουν να αποκτήσουν μετοχές σε εταιρείες που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης στην επικαιρότητα.
Μεγάλοι γίγαντες της τεχνολογίας, όπως οι Meta Platforms και Nvidia, έχουν ήδη σημειώσει τριψήφια κέρδη χάρη στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Microsoft, η μητρική Alphabet της Google και η Oracle έχουν επίσης εκτοξευθεί. Αυτό βοήθησε τους ιδρυτές των εταιρειών -που ήδη συγκαταλέγονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου στις αρχές του 2023- να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι.
Οι μετοχές της Meta έχουν σημειώσει άνοδο 134% από την αρχή του έτους χάρη τόσο στην άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης όσο και στη λεγόμενη «χρονιά της αποτελεσματικότητας» του Zuckerberg, και αυτό έχει αυξήσει τον πλούτο του ιδρυτή του Facebook κατά πάνω από 57 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.
Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, ξεπέρασε τον Bill Gates στη λίστα των πλουσίων του εν λόγω δημοσιεύματος για πρώτη φορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με την περιουσία του να αυξάνεται κατά 47 δισ. δολάρια το 2023 χάρη στην αύξηση της τεχνολογικής μετοχής κατά 55%.
Ο ίδιος ο Gates έγινε πλουσιότερος κατά 24 δισ. δολάρια φέτος χάρη στις μετοχές της Microsoft, με τον τεχνολογικό γίγαντα με έδρα το Redmond να αναδεικνύεται σε προτιμώμενο «παιχνίδι» τεχνητής νοημοσύνης για δισεκατομμυριούχους επενδυτές, όπως ο Stanley Druckenmiller.
Και ο άνθρωπος στο τιμόνι ενός από τα μεγαλύτερα success story του χρηματιστηρίου για το 2023 -ο ιδρυτής της Nvidia, Jensen Huang- είδε επίσης την προσωπική του περιουσία να διογκώνεται κατά 24 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg. Και πάλι, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μετοχές του Huang στην εταιρεία κατασκευής τσιπ, η αξία των οποίων έχει αυξηθεί κατά 192%, ανεβάζοντας την εταιρεία σε κεφαλαιοποίηση 1 δισ. δολαρίων.
Τα μέλη της λίστας των πλουσίων είδαν τη συνολική περιουσία τους να αυξάνεται κατά πάνω από 150 δισ. δολάρια το 2023, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Insider.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης