Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί πλήρωσαν 800 εκατ. δολάρια για όπλα ανύπαρκτα ή που ήταν … μόνο για ανταλλακτικά

Οι Ουκρανοί πλήρωσαν 800 εκατ. δολάρια για όπλα ανύπαρκτα ή που ήταν … μόνο για ανταλλακτικά
Το 30% των όπλων των Ουκρανών είναι υπό επισκευή αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί έδωσαν πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια σε προμηθευτές για προβληματικά όπλα ή για όπλα που δεν παρέλαβαν ποτέ, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, αποκαλύπτοντας έτσι αφενός το μπάχαλο αφετέρου την εκμετάλλευση όσον αφορά το σκέλος του στρατιωτικού εξοπλισμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Η Ουκρανία πλήρωσε στους εργολάβους εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για όπλα που δεν παραδόθηκαν, ενώ ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αφορούσε τόσο ελαττωματικά όπλα που αυτά έπρεπε να αποσυναρμολογηθούν, προκειμένου να χρησιμεύσουν ως ανταλλακτικά» αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.
Σύμφωνα με τους New York Times, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Δύση έχει στείλει όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την περασμένη εβδομάδα, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια από ευρωπαϊκές χώρες.

Υπό επισκευή το 30% των όπλων

«Πολλές από τις παραδόσεις των Συμμάχων περιελάμβαναν σύγχρονο οπλισμό που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός.
Όμως υπήρξαν άλλες περιπτώσεις, όπου οι Σύμμαχοι παρείχαν όπλα από αποθήκες που, στην καλύτερη περίπτωση, χρειάζονταν μεγάλες επισκευές» αναφέρουν οι New York Times, επισημαίνοντας πως το 30% των όπλων της Ουκρανίας είναι υπό επισκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης