Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ με το υποβρύχιο Titan: Ελπίδα ζωής στα 4.000 μέτρα βάθος - Ήχους έπιασαν τα σόναρ - Κανένα ίχνος ακόμα

Θρίλερ με το υποβρύχιο Titan: Ελπίδα ζωής στα 4.000 μέτρα βάθος - Ήχους έπιασαν τα σόναρ - Κανένα ίχνος ακόμα
Οι 5 επιβαίνοντες στο τουριστικό υποβρύχιο έχουν οξυγόνο για λιγότερο από 30 ώρες
(upd5) Ήχους από τα βάθη της θάλασσας που επαναλαμβάνονταν κάθε 30 λεπτά και που μπορούν να σηματοδοτούν ότι το 5μελές πλήρωμα του τουριστικού υποβρυχίου Titan που καταδύθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού είναι ακόμα ζωντανό, ανίχνευσαν τα σόναρ καναδικού αεροσκάφους.
Όπως αναφέρεται, οι ήχοι αυτοί επαναλαμβάνονταν κάθε 30 λεπτά από τη θαλάσσια περιοχή όπου το τουριστικό υποβρύχιο εξαφανίστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής 18/6.
Ακόμα δεν είναι γνωστό, το πότε και πόσο διήρκεσαν αυτοί οι ήχοι.
«Το θαλάσσιο σκάφος Ρ8 ανέπτυξε σόναρ, τα οποία ανέφεραν μια επαφή κοντά στη θέση κινδύνου.
Το Ρ8 άκουσε ήχους από κρότους στην περιοχή κάθε 30 λεπτά.
Τέσσερις ώρες αργότερα αναπτύχθηκε ένα ακόμα σόναρ και τα χτυπήματα ακόμα ακούγονταν» αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι το υλικό αυτό των Καναδών αναλύθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική ακτοφυλακή, η οποία και αυτή επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για υποθαλάσσιους ήχους.

Κανένα ίχνος

Πάντως και παρά τις ελπίδες που έχουν δημιουργηθεί για τον εντοπισμό του σκάφους, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν τίποτα απτό ακόμα στα χέρια τους σχετικά με το που μπορεί να βρίσκεται το υποβρύχιο.
Σε ανακοίνωση της η αμερικανική ακτοφυλακή αναφέρει πως βύθισε ρομποτ στην περιοχή όπου ακούστηκαν οι ήχοι, αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του Titan, ενώ υπογράμμισε πως οι έρευνες θα συνεχίζονται για όσο ακόμα διατηρούνται ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 5 άνθρωποι.
Πέρα όμως από τον εντοπισμό του τουριστικού υποβρυχίου, ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στη συγκρότηση της ομάδας εκείνης που θα αναλάβει την επιχείρηση διάσωσης των 5, εφόσον πάντα καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του Titan.
Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως τόσο ο πλοηγός του σκάφους Paul-Henry Nargeolet όσο και ο Stockton Rush, ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate (της εταιρείας που οργανώνει τις επισκέψεις στο ναυάγιο) είναι δύο πολύ έμπειροι και άψογοι επαγγελματίες που θα κάνουν τα πάντα για τη διάσωση του πληρώματος.
11_9.JPG

Ελπίδες

Οι εξελίξεις αυτές γεννούν ελπίδες για το ενδεχόμενο οι σωστικές ομάδες να καταφέρουν να εντοπίσουν και ενδεχομένως να πλησιάσουν το τουριστικό υποβρύχιο, το οποίο αγνοείται από την περασμένη Κυριακή 18/6.
Μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά από την κατάδυση του στον χώρο του ναυαγίου του Τιτανικού, το ίχνος του τουριστικού υποβρυχίου χάθηκε.
Έκτοτε, και παρά την τεράστια κινητοποίηση που είχε ως αποτέλεσμα να ελεγχθεί μια περιοχή 20.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων, οι σωστικές δυνάμεις δεν είχαν καμία εικόνα για το που μπορεί να βρίσκεται και τι να έχει συμβεί στο υποβρύχιο Titan.
Εκτιμάται ότι αυτό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 643 χιλιομέτρων νότια των ακτών του Newfoundland του Καναδά ενώ αναφέρεται πως το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων.
Συνολικά πλήρης κατάδυση στο ναυάγιο, συμπεριλαμβανομένης και της ανάδυσης, υπολογίζεται στις 8 ώρες.
12_10.JPG
Οξυγόνο για λιγότερο από 30 ώρες

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 5μελές πλήρωμα έχει οξυγόνο για λιγότερο από 30 ώρες ακόμα, δηλαδή έως το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται πως στο υποβρύχιο Titan βρίσκονται ο 58χρονος Βρετανός ερευνητής Hamish Harding, ο 48χρονος Βρετανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood – ανήκει σε μια από τις πλουσιότερες οικογένειες του Πακιστάν –, ο γιός του ο 19χρονος Suleman Dawood, ο 77χρονος Paul-Henry Nargeolet πρώην δύτης του Γαλλικού ναυτικού, ο οποίος έχει περάσει τις περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε άλλο στο ναυάγιο του Τιτανικού και ο 61χρονος Stockton Rush, ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, της εταιρείας που εκτελεί τα ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού.
Εφόσον τα σωστικά συνεργεία εντοπίσουν το σκάφος, ενδεχομένως να μπορέσουν να προμηθεύσουν το πλήρωμα με οξυγόνο για όσο χρειαστεί, έως ότου εκπονηθεί ένα σχέδιο για το πώς ενδεχομένως θα μπορούσε να βγει ξανά στην επιφάνεια το τουριστικό υποβρύχιο.
Σημειώνεται ότι το εισιτήριο για μια θέση στο τουριστικό υποβρύχιο Titan για κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού κοστολογείται στα 250.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης