Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ στα τέλη του 2023

Πολωνία: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ στα τέλη του 2023
«Η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συντομότερο δυνατό», είπε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες για την ένταξη στην ΕΕ στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Zbigniew Rau στο Λονδίνο την Τετάρτη (21/6), μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας 2023.
«Η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συντομότερο δυνατό», είπε, τονίζοντας ότι παρά τη σύγκρουση με τη Ρωσία, έχει σημειώσει πρόοδο σε όλα τα κριτήρια.
«Η Ουκρανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Εάν συμβεί αυτό, η ΕΕ θα πρέπει επίσης να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά την τακτική έκθεση του φθινοπώρου για τη διεύρυνση, πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση της ΕΕ θα αξιολογήσει τον βαθμό ετοιμότητας των υποψηφίων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Το σχετικό έγγραφο θα δημοσιευθεί τον Οκτώβριο.

Όχι σε λιγότερο από 10 χρόνια η ένταξη 

Σύμφωνα με το Politico, μέχρι στιγμής η Ουκρανία έχει εκπληρώσει λίγο πολύ τα δύο από τα επτά κριτήρια για την έναρξη των συνομιλιών.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, το Κίεβο υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ και η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 23 Ιουνίου έδωσε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.
Το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας ελπίζουν να ενταχθούν στην ΕΕ μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλιών.
Πάντως ο Zelensky παραδέχθηκε ότι ορισμένοι ηγέτες παγκοσμίως δεν βλέπουν την Ουκρανία σε λιγότερο από 10 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης