Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόρθητη η αμυντική «γραμμή Surovikin» στην Zaporizhia – Κόλαση η αντεπίθεση για Ουκρανούς, μετρούν πάνω από 13.000 νεκρούς

Απόρθητη η αμυντική «γραμμή Surovikin» στην Zaporizhia – Κόλαση η αντεπίθεση για Ουκρανούς, μετρούν πάνω από 13.000 νεκρούς
Το ρωσικό Su-34 καταστρέφει μονάδες της διεθνούς λεγεώνας στην περιοχή Kupyansk
(upd12) Η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν πάει καλά… το αναγνώρισε και ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, παρά τις μεγάλες απώλειες, ωστόσο οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις μάχες.. και μάλιστα χτύπησαν με πυραύλους Storm Shadow γέφυρες στις περιοχές της Kherson και της Κριμαίας.
Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι εάν οι Ουκρανοί χτυπήσουν την Κριμαία τότε η Ρωσία θα χτυπήσει νευραλγικά κέντρα αποφάσεων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.
Εν τω μεταξύ στο Luhansk οι ρώσοι κατάφεραν να κερδίσουν 1 χιλιόμετρο εδάφους… ενώ στην Zaporizhia η γραμμή Surovikin αποδεικνύεται απόρθητη…
Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία σε σκοτωμένους στρατιώτες και οπλικά συστήματα… χωρίς να έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την γκρίζα ζώνη…
Η αμυντική γραμμή Surovikin του νυν ρώσου στρατηγού… κορυφαίου στις τακτικές πολέμου όπως απέδειξε στην Συρία και στην Ουκρανία… εκτείνεται σε βάθος 30 χιλιομέτρων και είναι στρωμένη με χιλιάδες χιλιόμετρα ναρκών, δόντια δράκου για τα τανκς… και πλήθος άλλων αμυντικών οχυρώσεων…

Κόλαση... η αντεπίθεση

Σε πραγματική κόλαση εξελίσσεται η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές, οι Ουκρανοί έχουν χάσει από τις 4 Ιουνίου, περισσότερους από 13.000 στρατιώτες.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin o γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev, οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 13.000 στρατιώτες ενώ είδαν να καταστρέφονται και 13 δυτικά άρματα μάχης.
«Από τις 4 Ιουνίου έως τις 21 Ιουνίου, καταστράφηκαν 246 άρματα μάχης, ανάμεσα στα οποία 13 Δυτικά, 595 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 152 οχημάτων μάχης πεζικού, εκ των οποίων τα 50 είναι δυτικής προέλευσης.
Επίσης καταστράφηκαν 443 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 279 στρατιωτικά πυροβόλα πυροβολικού και όλμοι, εκ των οποίων 48 μονάδες πολλαπλών εκτοξευτών (από αυτά τα 2 δυτικά), 2 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 10 τακτικά μαχητικά, 4 ελικόπτερα, 264 UAV» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Patrushev.

Ανασυντάσσονται οι Ουκρανοί

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu υποστήριξε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 16 ημέρες των συγκρούσεων, όπου μαίνεται η αντεπίθεση.
«Μετά τη διεξαγωγή ενεργών εχθροπραξιών τις τελευταίες 16 ημέρες και έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες, ο εχθρός μείωσε τη δραστηριότητά του και αυτή τη στιγμή ανασυντάσσεται» υπογράμμισε ο Shoigu.

Putin: Δεν έχουν απεριόριστες εφεδρείες οι Ουκρανοί

Στη διαπίστωση ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν απεριόριστες εφεδρείες να κινητοποιήσουν στις στρατιωτικές συγκρούσεις με τη Ρωσία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να προειδοποιήσει τους στρατιωτικούς διοικητές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουν.
Ύστερα από την ενημέρωση του από το γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev, ο οποίος ανέφερε πως από τις 4 Ιουνίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μετρούν πάνω από 13.000 νεκρούς στρατιώτες και 246 καμένα άρματα μάχης, εκ των οποίων τα 13 είναι δυτικά, ο Putin υποστήριξε πως αν και πρόκειται για προκαταρκτικά στοιχεία και επισήμανε πως όλα κρίνονται στο πεδίο της μάχης, εκτίμησε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
«Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μπορούν να προμηθεύονται επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά οι εφεδρείες που μπορούν να κινητοποιήσουν, δεν είναι απεριόριστες» υποστήριξε ο Putin.
«Φαίνεται ότι οι Δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν αποφασίσει πραγματικά να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να προειδοποιήσει τους Ρώσους στρατηγούς πως το επιθετικό δυναμικό των Ουκρανών δεν έχει εξαντληθεί, κάτι που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Επιβεβαιώνουν και οι Τσετσένοι Akhmat: Δεν κατάφεραν τίποτα οι Ουκρανοί

Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να επιτύχουν τίποτα σε κανέναν τομέα της επίθεσης τους υποστηρίζουν οι Τσετσένοι Akhmat, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες στο πεδίο της μάχης.
«Ο εχθρός δεν έχει φτάσει ακόμη στην κύρια γραμμή της άμυνάς μας, κι έχει ήδη υποστεί τέτοιες απώλειες που είναι πραγματικά τρομακτικές για αυτούς.
Ό,τι και να πει κανείς, ο εχθρός δεν έχει πετύχει ούτε ένα σοβαρό αποτέλεσμα σε οποιονδήποτε τομέα, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να παρουσιάσει ως νίκη σε αυτή την αντεπίθεση.
Αποδεικνύεται ότι τεράστιος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού έχει καταστραφεί, ότι έχουν χάσει έναν τεράστιο αριθμό εκπαιδευμένων μαχητών πέρα από αυτούς που έχουν τραυματιστεί σοβαρά» επισήμανε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 ο αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν γέφυρες στα σύνορα της περιοχής Χερσώνα και της Κριμαίας κοντά στο Chongar

Ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε γέφυρες στα διοικητικά σύνορα μεταξύ της περιοχής Kherson και της Κριμαίας, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Kherson Vladimir Saldo.
«Το εγκληματικό καθεστώς της Ουκρανίας διέπραξε βάρβαρο βομβαρδισμό αστικών εγκαταστάσεων - γέφυρες στα διοικητικά σύνορα μεταξύ της περιοχής Kherson και της Κριμαίας κοντά στο Chongar».
Σύμφωνα με τον Vladimir Saldo, το καθεστώς του Κιέβου θέλει να εκφοβίσει τους κατοίκους της Kherson και να σπείρει τον πανικό στον πληθυσμό, αλλά δεν θα τα καταφέρει.

Σημείωσε ότι η επικοινωνία μεταξύ της περιοχής Kherson και της Κριμαίας συνεχίζει να λειτουργεί - η κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της εφεδρικής διαδρομής έχει οργανωθεί προσωρινά.
Σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow.
«Το οδόστρωμα στις γέφυρες είναι κατεστραμμένο. Δεν υπάρχουν θύματα»
Ο επικεφαλής της Κριμαίας, από την πλευρά του, είπε ότι οι ειδικοί στα εκρηκτικά διενεργούν ήδη εξέταση για να εκτιμήσουν τον τύπο των πυρομαχικών και ειδικές υπηρεσίες άρχισαν να εξετάζουν το οδόστρωμα.
Ο Oleg Kryuchkov, σύμβουλος του αρχηγού της δημοκρατίας για την πολιτική πληροφόρηση, σημείωσε ότι ο βομβαρδισμός της γέφυρας Chongarsky δεν θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά την επιμελητεία του διαδρόμου χερσαίων μεταφορών προς την Κριμαία.
Εξήγησε ότι η χερσόνησος συνδέεται με την περιοχή Kherson με τρία σημεία ελέγχου - δύο στην περιοχή Armyansk και ένα στην περιοχή Dzhankoy.
Ενώ η επιθεώρηση της γέφυρας Chongarsky βρίσκεται σε εξέλιξη, για ταξίδια στις περιοχές Zaporozhye και Kherson, θα πρέπει να επιλεγεί μια διαδρομή μέσω του Armyansk.
Στις 20 Ιουνίου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδίαζαν να χτυπήσουν την Κριμαία με πυραύλους HIMARS και Storm Shadow.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση αυτών των πυραύλων εκτός της ζώνης ειδικής επιχείρησης θα συνεπάγεται άμεσα χτυπήματα σε κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί κόλλησαν στην γκρίζα ζώνη στην Zaporizhia

Από την έναρξη της αντεπίθεσης, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν προχωρήσει περισσότερο από την γκρίζα ζώνη στην πρώτη γραμμή, ο επικεφαλής του κινήματος της Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Οι ουκρανοί μαχητές, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν πέρα από την γκρίζα ζώνη (ουδέτερη ζώνη).
Δεν κατάφεραν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή άμυνας.
Ο ρωσικός στρατός αποκρούει εχθρικές επιθέσεις και, εάν χρειαστεί, αντεπιτίθεται.
Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα σε τρεις τομείς του μετώπου Zaporozhye: την προεξοχή Vremevsky, την Orekhovskoye και την κατεύθυνση Vasilyevsky.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Zaporozhye και Artyomovsk ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, με την κύρια επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επικεντρώνεται στον τομέα Zaporozhye.
Η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς του ΝΑΤΟ και οπλίστηκαν με δυτικό εξοπλισμό.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη 1 χιλιομέτρου στο Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά 1 χλμ βόρεια του Luhansk ανέφερε ο Α. Marochko, ένας απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk και επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να λάβει πιο πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις.
Ως αποτέλεσμα επιτυχών ενεργειών οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων F κατάφεραν να απωθήσουν τον Ουκρανικό στρατό στα βόρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν οχυρά στην Novomikhailovka

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αρκετά σημαντικά οχυρά κοντά στη Novomikhailovka, με τους ουκρανικούς σχηματισμούς να υφίστανται μεγάλες απώλειες, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Kadyrov
Οι μονάδες των σχηματισμών Ουκρανίας-ΝΑΤΟ υφίστανται μεγάλες απώλειες σε ολόκληρη τη γραμμή εμπλοκής.
«Αυτή τη στιγμή, οι στρατιώτες των μονάδων επίθεσης της 20ης Μεραρχίας Φρουράς έχουν ανακαταλάβει αρκετά σημαντικά οχυρά κοντά στη Novomikhailovka, γεγονός που άνοιξε πολλά περιθώρια ελιγμών για τη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων Akhmat».
«Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει προετοιμαστεί πλήρως για ένα τέτοιο σενάριο.
Οι στρατιώτες της Ουκρανίας-ΝΑΤΟ έχτισαν μια ολόκληρη πόλη κάτω από το έδαφος, κάτι που προκαλεί κάποιες δυσκολίες. Ωστόσο, η μονάδα Akhmat εκκαθαρίζει τις περιοχές.

Το ξεκόβει ο Scholz: Δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ τώρα η Ουκρανία

Απλά, κατηγορηματικά και… γερμανικά ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ξεκόβει κάθε σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως το Βερολίνο θα παράσχει μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας.
«Πρέπει να ρίξουμε μια σοβαρή ματιά στην τρέχουσα κατάσταση» είπε μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο Scholz, αναφέροντας πως η κυβέρνηση του Κιέβου αναγνωρίζει και η ίδια ότι δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται πόλεμος με τη Ρωσία.
«Συνεπώς, προτείνω στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ να εστιάσουμε στην κορυφαία προτεραιότητα, στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας της Ουκρανίας» ανέφερε ο Scholz, ο οποίος υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει συνδράμει με βοήθεια ύψους 16,8 δισεκατομμυρίων ευρώ την Ουκρανία.

Το ρωσικό Su-34 καταστρέφει μονάδες της διεθνούς λεγεώνας στην περιοχή Kupyansk

Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού Su-34 της Battlegroup West επιτέθηκε σε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού της διεθνούς λεγεώνας στην περιοχή Kupyansk, προκαλώντας μεγάλες απώλειες.
«Στην επιχειρησιακή δραστηριότητα στην κατεύθυνση Kupyansk, το πλήρωμα ενός μαχητικού Su-34 της Battlegroup West επιτέθηκε σε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού, όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού της διεθνούς λεγεώνας στην περιοχή του οικισμού Kovsharovka».
Η ομάδα μάχης κατέστρεψε επίσης μια μονάδα ανθρώπινου δυναμικού και ένα όχημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων χρησιμοποιώντας πυροβολικό και άρματα μάχης T-72B3 στην περιοχή του Kharkiv.

Νέες εκρήξεις στην Οδησσό

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανέφεραν ζημιές στην περιοχή της Οδησσού ως αποτέλεσμα της έκρηξης
«Υπάρχει, δυστυχώς, ένα χτύπημα στην περιοχή της Οδησσού Διευκρινίζουμε την κατάσταση, δεν υπάρχουν θύματα, τίποτα κρίσιμο» ανέφεραν Ουκρανικές πηγές…

Η Κύρια διεύθυνση πληροφοριών (GUR) αναγνώρισε ότι το αρχηγείο της χτυπήθηκε από τους ρώσους

Ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι το αρχηγείο του GUR στο Κίεβο δέχθηκε επίθεση.
«Το κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι ναι, υπήρξαν επιθέσεις…
Αλλά το έργο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών δεν σταμάτησε ούτε για μία ώρα».
Στις 29 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια μαζική πυραυλική επίθεση σε ουκρανικά αεροδρόμια, θέσεις διοίκησης και θέσεις ραντάρ.
Ουκρανικά κανάλια, ανέφεραν χτυπήματα στην περιοχή του γραφείου της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών στο νησί Rybalsky στον Δνείπερο , η κυκλοφορία είχε αποκλειστεί εκεί.
Την επόμενη μέρα, πρώην βουλευτής της Ουκρανίας ανακοίνωσε την καταστροφή της έδρας της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.

Η Ουκρανία έτοιμη για να παραλάβει F-16 σε 6 με 7 μήνες…

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας φέρεται να προετοιμάζονται ήδη για τη μεταφορά μαχητικών αεροπλάνων F-16 στην Ουκρανία, ανέφερε ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών Kuleba.
«Είμαι σίγουρος ότι θα λάβουμε τα αεροσκάφη, μπορώ λίγο πολύ να φανταστώ τους όρους.
Επειδή γνωρίζω όχι μόνο χώρες που είναι έτοιμες να εκπαιδεύσουν πιλότους, αλλά και χώρες που ετοιμάζονται να μεταφέρουν αεροσκάφη».
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε ότι τα πρώτα F-16 θα μπορούσαν να εισέλθουν στη Ουκρανία σε έξι έως επτά μήνες.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov δήλωσε ότι το Κίεβο θα λάβει δυτικά μαχητικά όχι νωρίτερα από το 2024.
Στις 21 Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των G-7 στη Χιροσίμα ότι η Δύση θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του F-16.

Ritter (πρώην CIA): Η αντεπίθεση των Ουκρανών θα αποτύχει… μετά θα ξεκινήσει η αντεπίθεση των Ρώσων

Η κύρια φάση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι το φθινόπωρο 2023, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Sc. Ritter.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση θα αποτύχουν και τα ρωσικά αντίποινα θα τελειώσουν με την απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας των νέων περιοχών του Donbass και τη δημιουργία μιας ζώνης προστασίας γύρω από αυτές.
«Η Ρωσία έχει επιθετικές δυνατότητες γι' αυτό και νομίζω ότι ο χρόνος είναι σωστός.
Πάντα έλεγα ότι πιστεύω ότι η μαχητική πτυχή αυτής της σύγκρουσης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού - αρχές φθινοπώρου, και είμαι βέβαιος ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ακριβή», είπε ο Ritter.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προχωρά «πιο αργά από όσο θα θέλαμε».

Τι είναι η γραμμή Surovikin;

Οι ρωσικές αμυντικές θέσεις στη νότια Ουκρανία, που ονομάστηκαν «Γραμμή Surovikin» από τον πρώην διοικητή γενικού θεάτρου Στρατηγού Surovikin, αποτελούνται από πολλές αμυντικές ζώνες μεταξύ των γραμμών κατά μήκος κυρίαρχων υπερυψωμένων θέσεων έως και 30 χιλιομέτρων σε ρωσικά εδάφη.
Η «Γραμμή Surovikin» αποτελείται από μια μπροστινή γραμμή άμυνας με πολλές δεκάδες οχυρά διμοιρίας και λόχων και μια κύρια αμυντική γραμμή περίπου 25 χιλιόμετρα πίσω με ναρκοπέδια, τάφρους κατά των αρμάτων και άλλες αμυντικές δομές ενδιάμεσα.

Αυτές οι ρωσικές αμυντικές γραμμές είναι πιθανώς διατεταγμένες για να επιτρέψουν σε ένα πρώτο κλιμάκιο ρωσικών δυνάμεων, που αναπτύσσονται στην εμπρός αμυντική γραμμή, να επιβραδύνουν την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο δυνάμεων που αναπτύσσεται πιο κοντά στην κύρια αμυντική γραμμή ξεκινά αντεπιθέσεις εναντίον οποιωνδήποτε ουκρανικών θέσεων, καθώς και την παροχή προετοιμασμένων εναλλακτικών θέσεων για ρωσικές μονάδες πρώτης γραμμής.
Τα τοπικά εδαφικά κέρδη της Ουκρανίας είναι απίθανο να διαταράξουν αμέσως αυτές τις ρωσικές αμυντικές γραμμές και οι τοπικές προσπάθειες της Ουκρανίας για γρήγορες επιτυχίες είναι λιγότερο πιθανό σενάριο… να υποβαθμίσουν αυτές τις γραμμές παρά μια ευρύτερη συντονισμένη επιχειρησιακή προσπάθεια, που μπορεί να επικεντρωθεί στην υποβάθμιση των Ρώσων αμυντικών και στη στερέωση εφεδρειών και όχι στην άμεση απελευθέρωση εδάφους.

21june2023_Ukraine_map_2.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_212023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_212023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_212023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_212023.png
SU35.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης