Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Cameron (σκηνοθέτη Τιτανικού) για Titan: Αγνόησαν προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του

Οργή Cameron (σκηνοθέτη Τιτανικού) για Titan: Αγνόησαν προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του
Παρόμοια τραγωδία με τον Τιτανικό λέει ο James Cameron
Σχετικά Άρθρα
Οργισμένα πυρά για το ναυάγιο του τουριστικού υποβρυχίου Titan, το οποίο υπέστη καταστροφική αποσυμπίεση και διαλύθηκε κατά την κατάδυση του την περασμένη Κυριακή 18/6 στο ναυάγιο του Τιτανικού στο βόρειο Ατλαντικό εξαπέλυσε ο James Cameron, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τιτανικός», ο οποίος σημείωσε πως είχαν διατυπωθεί επανειλημμένα προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του σκάφους που όμως αγνοήθηκαν.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό A6BC o Cameron δήλωσε έκπληκτος από το πόσο μοιάζουν η καταστροφή του Τιτανικού το 1912 με την τραγωδία του Titan το 2023.
«Είμαι αποσβολωμένος εξαιτίας της ομοιότητας με την καταστροφή του Τιτανικού, όταν ο καπετάνιος είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα πως υπήρχε πάγος μπροστά στο πλοίο, μολαταύτα έπλευσε πρόσω ολοταχώς σε περιοχή με παγόβουνα νύχτα χωρίς φεγγάρι»
Πρόκειται για πολύ παρόμοια τραγωδία, στην οποία οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν κι εκτυλίχθηκε στην ίδια τοποθεσί»: αυτό είναι απίστευτο.
Είναι αληθινά σουρεαλιστικό» υποστήριξε ο Cameron.

Ανησυχία πρώτης γραμμής

Όπως είπε, ο κίνδυνος οποιοδήποτε βαθυσκάφος να υποστεί αποσυμπίεση είναι πάντοτε ανησυχία «πρώτης γραμμής» στην κατασκευή του.
«Πρόκειται για εφιάλτη με τον οποίο ζούμε όλοι όσοι μπαίνουμε σε αυτό το πεδίο» είπε ο Cameron, αναφερόμενος στο γενικά ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ασφάλειας του τομέα των υποβρύχιων εξερευνήσεων.
«Πολλοί ήταν πολύ ανήσυχοι για αυτό το βαθυσκάφος της OceanGate.
Ορισμένοι από τους σημαντικότερους παράγοντες της κοινότητας, μηχανικοί ειδικευμένοι στην κατάδυση σε μεγάλα βάθη, είχαν μάλιστα απευθύνει επιστολές στην εταιρεία, για να τής πουν πως αυτό που έκανε ήταν πολύ πειραματικό για να μεταφέρει επιβάτες» επισήμανε ο James Cameron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης