Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουντώνουν οι φήμες περί πώλησης του CNN - Ο υποψήφιος αγοραστής με το... «ένοχο» παρελθόν και η θορυβώδης ερωτική σχέση

Φουντώνουν οι φήμες περί πώλησης του CNN - Ο υποψήφιος αγοραστής με το... «ένοχο» παρελθόν και η θορυβώδης ερωτική σχέση
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Warner Bros. Discovery θα προβεί στην πώληση του CNN μέσα στο επόμενο έτος κι ότι ο πρώην CEO του αμερικανικού δικτύου Jeff Zucker θα είναι ένας από τους πιθανούς «μνηστήρες»
Η αμερικάνικη εφημερίδα «New York Post», ανέφερε ότι το CNN διανύει την «περίοδο των ισχνών αγελάδων» (τα διαστήματα οικονομικής ύφεσης), φουντώνοντας ακόμη περισσότερο τις φήμες που θέλουν το CNN να ετοιμάζεται να πωληθεί μέσα στο επόμενο έτος λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει.
Το 2022 το αμερικανικό δίκτυο εμφάνισε κέρδη, ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων, σημαντικά μειωμένα από το ένα δισ. δολάρια που έβαζε σταθερά στο ταμείο του μεταξύ των ετών 2016-2020.
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι, στα τέλη του 2020, στο τιμόνι του CNN βρισκόταν ο Τζεφ Ζάκερ. Τότε μάλιστα είχε κυκλοφορήσει στην αγορά ότι ο ίδιος προσπαθούσε να διερευνήσει μία συμφωνία πώλησης του CNN.
Σε εκείνη την διαπραγμάτευση, το κόστος του ειδησεογραφικού οργανισμού είχε αποτιμηθεί σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας New York Times και του ιστότοπου Axios.
Αν και η μητρική εταιρεία του CNN, Warner Bros. Discovery, επιμένει ότι το CNN προς το παρόν δεν πωλείται, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι ενισχύονται οι φήμες πως τα πράγματα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Warner Bros. Discovery θα προβεί στην πώληση του CNN μέσα στο επόμενο έτος κι ότι ο πρώην CEO του αμερικανικού δικτύου Jeff Zucker θα είναι ένας από τους πιθανούς «μνηστήρες».

Ο πρώην CEO του καναλιού ένας εκ των υποψηφίων αγοραστών

Πηγές στην εφημερίδα «New York Post» ανέφεραν ότι ο 58χρονο είναι ένας εκ των υποψήφιων αγοραστών του CNN που πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Το όνομά του ακούγεται έντονα παρά το γεγονός ότι η διεύθυνση του δικτύου τον καρατόμησε με συνοπτικές διαδικασίες όταν αποκαλύφθηκε η «ερωτική σχέση» με την υπάλληλο του δικτύου.
Η ανακοίνωση του Zucker ότι παραιτείται έγινε τον Φεβρουάριο του 2022.

Το ταμείο της εταιρείας διαθέτει κεφάλαιο, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι το Αμπού Ντάμπι είναι πρόθυμο να βάλει περισσότερα δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τη σωστή συμφωνία.Στέλεχος που ξέρει καλά τις κινήσεις του πρώην CEO του CNN έσπευσε να υποβαθμίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας στην εφημερίδα New York Post: «Δεν είναι στην ατζέντα του Zucker , αλλά είπε ότι θα εξετάσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία των μέσων ενημέρωσης και το CNN δεν αποτελεί εξαίρεση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης