Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη καταγγελία στην Κύπρο: Της είπαν πως έχει μεταστατικό καρκίνο, έκανε θεραπείες και τελικά... είχαν μπερδέψει την βιοψία

Απίστευτη καταγγελία στην Κύπρο: Της είπαν πως έχει μεταστατικό καρκίνο, έκανε θεραπείες και τελικά... είχαν μπερδέψει την  βιοψία
Η διάγνωση βασίστηκε σε βιοψία που δεν ήταν δική της αλλά ανήκε σε ασθενή ο οποίος πιθανώς μέχρι σήμερα να μη γνωρίζει ότι πάσχει από καρκίνο
Σε μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησε 40χρονη στην Κύπρο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα η 40χρονη ενημερώθηκε ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο με προσδόκιμο ζωής τους έξι μήνες και υποβλήθηκε- σύμφωνα με την ίδια- σε κύκλο χημειοθεραπειών, ενώ τελικά αποδείχθηκε ότι ουδέποτε έπασχε από καρκίνο.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από τον «Φιλελεύθερο», η διάγνωση βασίστηκε σε βιοψία που δεν ήταν δική της αλλά ανήκε σε ασθενή ο οποίος πιθανώς μέχρι σήμερα να μη γνωρίζει ότι πάσχει από καρκίνο.
Η 40χρονη με επιστολή της ζητά απαντήσεις τόσο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έγινε η βιοψία, όσο και από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, όπου λήφθηκε το δείγμα, αναφέρει η εφημερίδα.

Τι απαντά το ιατρικό κέντρο

Το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου σημειώνει πως έχει ενημερωθεί για την επιστολή, στην οποία παρατίθενται στοιχεία για αποτελέσματα που δόθηκαν στη γυναίκα παρότι αφορούσαν άλλον ασθενή. Ωστόσο τονίζει πως, από τα πρώτα στοιχεία διερεύνησης, προκύπτει ότι η 40χρονη δεν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία.
«Χωρίς να υποτιμούμε την αναστάτωση που έχει προκληθεί, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους ότι αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με απόλυτη ευαισθησία και επιμέλεια.
Ο κύριος μας στόχος, από την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου πριν 25 χρόνια ήταν, παραμένει και το πετυχαίνουμε, η παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας στους ασθενείς μας. Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα και εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα, θα ενημερωθούν όλοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι» αναφέρει το Ογκολογικό Κέντρο.
Για την απίστευτη αυτή υπόθεση έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας από το Υπουργείο Υγείας της χώρας. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης